Nakon što je na Juneteenth, Dan oslobođenja afroameričkog stanovništva (19. jun), objavila novi singl Black ParadeBeyoncé je ponovo prijatno iznenadila svoje fanove tizerom za novi vizuelni album Black Is King koji će biti objavljen 31. jula i strimovan na kanalu Disney+.

Black Is King je inspirisan bezvremenskim lekcijama iz filma The Lion King i zapravo je započet kao njegov propratni komad koji slavi “širinu i lepotu crnih predaka”, da bi evoluirao u produkciju koja će poslužiti većoj svrsi, naročito ako uzmemo u obzir nedavne događaje i buđenje pokreta Black Lives Matter.

“Black Is King je delo ljubavi”, napisala je pevačica na Instagramu. “Moj projekat koji poslednjih godinu dana strastveno snimam, istražujem i uređujem, dan i noć. Dala sam sve od sebe, a sada je vaš… Svi smo u potrazi za sigurnošću i svetlošću. Mnogi od nas žele promene. Verujem da kad Crnci ispričaju svoje lične priče, možemo da pomeramo osovinu sveta i prikažemo svoju stvarnu istoriju generacijskog bogatstva i bogatstva duše… Ovim vizuelnim albumom želela sam da predstavim elemente crne istorije i afričke tradicije, sa modernim zaokretom i univerzalnom porukom šta zaista znači pronaći svoj identitet i izgraditi nasleđe.”

Na albumu će gostovati i mnogi drugi umetnici, među kojima su naravno Jay-Z, ali i Kendrick Lamar, Childish Gambino, Pharrell. Preostaje nam samo da zabeležimo ovaj datum u svom kalendaru i sa nestrpljenjem iščekujemo delo koje će na pravi način ispričati priču i proslaviti sve ono što crna kultura jeste, u svoj svojoj snazi i moći.

Naslovna fotografija: instagram.com/beyonce

Ivana

Comments