Sa stresom se susrećemo svakog dana i on je neizbežan. Pokušajte da radite na tome da što više iskorenite stres i olakšate sebi. Ne nervirajte se oko nebitnih stvari, uzmite slobodan dan i iskoristite ga samo za sebe.

Otvorite prozor

Dovoljno je da svaki dan otvorite prozor i uživate u pogledu i svežem vazduhu da biste, barem malo, smanjili stres i napetost.

SLIKA 23 Bez stresa u sedam koraka

Otvorite prozor, uživajte u pogledu

Ljubite se

Samo jedan poljubac na dan je dovoljan da se rešite stresa. Sigurno ćete se osećati manje izolovano, što je jedan od razloga napetosti.

SLIKA 33 Bez stresa u sedam koraka

Ljubite se što više, ali i jedan poljubac dnevno je dovoljan da odagna stres

Bavite se jogom

Dokazano je da joga umanjuje stres. Jogom stimulišemo deo nervnog sistema koji opušta um i telo, što dovodi do osećanja mira i spokojnosti.

SLIKA 41 Bez stresa u sedam koraka

Deluje čudno, ali više nema stresa

Igrajte kompjuterske igrice

Vreme koje vaš dečko provede sa drugovima igrajući video igricu ume da bude veoma opuštajuće. Pokušajte i vi da uradite isto. To će popraviti vaše raspoloženje, a ujedno ćete biti okruženi prijateljima.

SLIKA 51 Bez stresa u sedam koraka

Opustite se, to je samo igra

Oprostite nekome

Ostavite negativna osećanja iza sebe. Oprostite drugima greške, ali iskreno. Zagrljaj koji nije iskren ništa ne znači. Potrudite se da iskreno zamenite svoj bes prema nekome razumevanjem.

SLIKA 62 Bez stresa u sedam koraka

Niko nije bezgrešan

Napravite pauzu

Ne morate da spavate da biste se odmorili. Jednostavne vežbe koje možete raditi i za radnim stolom će vas opustiti isto koliko i san. Ispravite svoja leđa u stolici, udahnite duboko i napravite pauzu. Posle toga bićete spremniji za dug dan na poslu.

SLIKA 73 Bez stresa u sedam koraka

Zaustavite se, bar na trenutak

Šetajte se

Šetnja gradom opušta. Isto tako, šetnjom ćete poboljšati svoju kondiciju i zdravlje.

SLIKA 81 Bez stresa u sedam koraka

Krenite u šetnju sa prijateljima

Izvori fotografija: allure.com, visualphotos.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Comments