bianca balti p b 134 Bianca Balti

Bjanka Balti (Bianca Balti) je italijanska manekenka i smatra se jednom od najlepših žena sveta. Na početku karijere nije baš imala previše sreće i agencije su je odbijale zbog: “prosečnog i uobičajenog izgleda”. Da bi mogla da plaća studije zaposlila se u lokalnom supermarketu. Ubrzo joj se sreća osmehnula i upravo je u tom supermarketu  otkrio agent  Bruno Poleta (Bruno Pauletta) i ponudio joj ugovor.

Prvu poznatiju reklamu je radila za modnu kuću Dolce & Gabbana i ostalo je istorija.

Danas Bianca ima iza sebe ogroman broj naslovnih strana najprestižnijih časopisa u modnoj industriji kao sto su: “Vogue”, “Harper’s Bazaar”, “Cosmopolitan”, “W”. Radila je kampanje za najveće modne kuće kao što su: Roberto Cavalli, Donna Karan, Christian Dior, D&G, Valentino, Armani jeans, Guess, Bvlgari, La Perla, Missoni.

Kao jedno od najvećih dostignuća u svojoj karijeri ističe pojavljivanje na Victoria’s secret reviji i katalozima 2005 godine. Takođe, radila je revije za Karl Lagerfelda, Marc Jacobs-a, Gianfranco-a Ferre-a, Alexander-a Mcqueen-a, John-a Gallian-a, Gucci , Fendi i mnoge druge. Zamenila je Anđelinu Džoli (Angelina  Jolie) u kampanji za modnu kuću St.John 2008. godine.

Možemo je videti u ovogodišnjem Pirelli kalendaru za koji ju je fotografisao Karl Lagerfeld.

Bjanka sada živi u New Yorku, udata je za italijanskog fotografa i sa njim ima ćerku Matildu.


Mina Božović je ekonomista i veliki zaljubljenik u modu i dizajn. Obožava svoju porodicu, prijatelje i dečka i ne bi ih menjala ni za šta na svetu. Trenutno u potrazi za cool dečijom odećom za svoje obožavano kumče. U slobodno vreme uređuje svoj blog Fashion Affairs. Ne veruje u bajke, ali veruje u svoje snove. Omiljena rečenica: “Life is what you make it so let’s make it memorable!”

Comments