Nedelju za nama obeležio je još jedan veličanstveni modni događaj, ali ovoga puta nije reč o revijama u modnim prestonicama širom Evrope, već o Nedelji mode tu u “komšiluku”, tačnije, u Zagrebu. Veličanstvene kolekcije koje su prikazane od 15. do 19. marta pokazale su da i dizajenri sa ovih prostora imaju i te kako kvalitetnog “materijala” kojim bi mogli da pariraju svetski poznatim brendovima, ali i doprinesu celokupnoj modnoj industriji. U nastavku pogledajte koje modne revije su obeležile prve dane BIPA Nedelje mode u Zagrebu.

Amân

Revija brenda Amân koji potpisuje Martina Budek namenjena je savremenim ženama koje vole da izgledaju šik i doterano u svakoj prilici. Ukoliko ste u potrazi za komadima garderobe koji su lepi, elegantni, ali pre svega “nosivi” i udobni, sigurno će vas oduševiti ova kolekcija. Kada je reč o dominantnim bojama, dizajnerka je odabrala jarke boje kao što su plava i crvena, koje je “smirila” belom, a u kolekciji su se našle i jednostavne kreacije poput sasvim bele, romantične haljine. Komadi koji su dominirali jesu ženstvene haljine, suknje ali i damski kaputići i prsluci.

aman 2 BIPA Nedelja mode u Zagrebu: Revije koje ostavljaju bez daha aman 3 BIPA Nedelja mode u Zagrebu: Revije koje ostavljaju bez daha aman BIPA Nedelja mode u Zagrebu: Revije koje ostavljaju bez daha

Ana Bogdan

Mnogi svetski dizajneri bili su inspirisani legendarnim Dejvidom Bouvijem, a na našim prostorima je tu ideju iskoristila dizajnerka Ana Bogdan. Ova dama je u svoju kolekciju uključila prepoznatljiva naglašena ramena, pruge, interesantni print, ali i asimetriju. Sve ovo čini jako zanimljive i nesvakidašnje kombinacije koje su publiku doslovno ostavile bez daha. Ana je svoje kreacije u rock chic stilu ukombinovala sa nežnim nijansama roze i plave i time dobila jako efektan spoj koji se nama jako dopao.

ana bogdan 2 BIPA Nedelja mode u Zagrebu: Revije koje ostavljaju bez daha ana bogdan 3 BIPA Nedelja mode u Zagrebu: Revije koje ostavljaju bez daha ana bogdan BIPA Nedelja mode u Zagrebu: Revije koje ostavljaju bez daha
Comments