Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Biti ili ne biti žrtva lepote? (1. deo)

Biti ili ne biti žrtva lepote? (1. deo)

Izgled koji mu je podarila majka priroda savremenom čoveku sve manje odgovara. Njemu se nameću različiti ideali lepote koji se drastično razlikuju od podneblja do podneblja. Lepota više nije samo u očima onoga ko gleda, već u nemilosrdnim rukama medija, tradicije i kulture. Mada smo svesni činjenice da savršenstvo ne postoji, svesni smo i nemilosrdne stvarnosti koja mnoge “primorava” da se odreknu prirode i onoga što im je ona podarila, radi boljeg izgleda, statusa ili vekovima održavane tradicije.

U Iranu pripadnici i muškog i ženskog pola rinoplastiku doživljavaju kao nezaobilaznu stanicu koja ih vodi ka idealu lepote. Zahvaljujući toj njihovoj opsesiji Iran se smatra svetskom prestonicom kada je reč o operacijama nosa. Ta njihova opsesija najbolje se može dočarati ciframa koje pokazuju da je samo u 2006. godini urađeno oko trideset hiljada takvih intervencija.

Iran nosevi Biti ili ne biti žrtva lepote? (1. deo)

Ovakav prizor u Iranu odavno ne predstavlja ništa neobično

Mladi u Jugoistočnoj Aziji spremni su na sve zarad belog tena, koji kod njih predstavlja simbol lepote, blagostanja i socijalne klase. Izložen velikom uticaju reklamiranja blede puti, Tajland je postao mesto na kome je veoma teško naći kozmetički preparat koji ne sadrži čestice za izbeljivanje kože.  Uprkos naporima Vlade da pokuša da zaustavi to rasprostranjeno crno tržište, kao i pričama o katastrofalnim oštećenjima kože – procenjuje se da četiri od deset žena redovno koristi upravo te sumnjive preparate.

Bledi ten Biti ili ne biti žrtva lepote? (1. deo)

Žene u Jugoistočnoj Aziji pristaju na sve zarad bele puti

U prvom delu ove priče o idealima lepote i njihovim razlikama Kinu sam stavila na poslednje mesto. Kinu ne možemo predstaviti kao šlag na torti, već pre kao gorki začin od čijeg se konzumiranja lako može izgubiti dah. U mnogim delovima Kine muškarci i žene su spremni da se podvrgnu veoma bolnom zahvatu koji će ih učiniti višim nego što jesu. Mnogi Kinezi visinu smatraju preduslovom za uspeh, te stoga pristaju na bolan zahvat produživanja nogu prilikom koga se njihove kosti razvlače samo da bi izgledali viši. Ovaj gorki zahvat, za koji smatraju da ih vodi ka uspehu, sastoji se od lomljenja kostiju i ugrađivanja metalnih šipki u noge.

Kineski košarkaš Biti ili ne biti žrtva lepote? (1. deo)

Mnogi Kinezi se podvrgavaju bolnoj operaciji kako bi bar malo dostigli visinu Myo Jung-a

I dok je nekada važila deviza da je najlepše ono što nam je od Boga dato, različiti kulturološki i medijski uticaji učinili su sve da bismo što više bežali od onoga što nam je priroda dala.

Neki beže kod plastičnog hirurga, neki se mažu kremama koje sadrže ptičiji izmet, dok neki idu toliko daleko da se od onoga što im je priroda dala “brane” ugrađivanjem metalnih šipki u noge…


Sonja Josipović sebe smatra devojkom koja uživa u trenucima tišine koja joj uvek donese novu dozu inspiracije. Voli da piše i čita knjige, ali i da se druži sa ljudima od kojih može nešto novo da nauči. Osim sa rečima uživa i u igranju sa svojim zekom, koji joj često ne dozvoljava da neke svoje tekstove privede kraju. Voli svako godišnje doba, sve oblike umetnosti i sve vrste slatkiša (izuzev žele bombona). Autorka je bloga Svet obojen rečima.

Editors choice