Biti jaka – znači izdržati dane i dane napora i zalaganja dok osećaš toliki pad energije da nemaš snage ni za šta, a ipak je odnekud izvlačiš. To znači nagraditi sebe zatim za toliko iscrpljivanje, nečim što te ispunjava i umiruje.

Biti jaka – znači osećati da bi radije ostala u krevetu i prespavala dan, a možda i nekoliko dana, ali pošto ne možeš da se isključiš, pošto imaš odgovornosti prema sebi i drugima, nateraš sebe da ustaneš i da funkcionišeš. Možda osećaš da ti je toliko dosta ljudi da bi se najradije zaključala i osamila i ćutala jedno mesec dana, ali si i dalje ljubazna prema kolegama, klijentima, komšijama i dalje razgovaraš sa prijateljima koji te pitaju kako si, jer znaju da prolaziš kroz težak period.

Biti jaka – to znači da si sumnjala u sebe, da nisi znala da li ćeš uspeti, da li si sposobna, da li si dovoljno dobra i da li uopšte vredi truditi se. Ali nisi odustala, nego si nastavila uprkos sumnjama, čak i onda kad si se osećala sasvim beznadežno i kad je odustajanje izgledalo primamljivo kao bazen čiste sveže vode usred vrelog letnjeg dana. To znači da ne odustaješ od svojih snova, svoje budućnosti, od sebe, čak ni onda kad se osećaš najgore i kad nisi u stanju da razumno razmišljaš i da kontrolišeš svoje emocije.

blog3 7 Biti jaka ne znači biti hladna
Comments