Biti jaka – ne znači da moraš sve sama i da možeš da se izboriš sa svime što ti život servira, čime te gađa i pritiska. To znači da ponekad tražiš pomoć i podršku, utehu i zagrljaj, sigurnu ruku na koju možeš da se osloniš.

Biti jaka – znači da si dovoljno pametna da analiziraš svoju situaciju i da proceniš da li treba da tražiš pomoć, odnosno, dokle doseže tvoja sopstvena snaga i kompetencija, a odakle ne možeš sama. To znači da ćeš pozvati prijateljicu, požaliti se i tražiti savet i razumevanje, umesto da tvrdoglavo pokušavaš sama sve da shvatiš i preživiš.

Biti jaka – ne znači da te je teško povrediti. Zlonamerna kritika, teške reči, nepravedne optužbe pogađaju te i povređuju. Nisi imuna na to šta neko misli o tebi. Ali kad se suočiš sa tim da te pogađa to što te neko osuđuje, ti biraš svoje dostojanstvo i samopoštovanje i nastavljaš da budeš ono što jesi – šta god neko mislio o tome.

Biti jaka – ne znači biti hladna i držati ljude na distanci. To znači rizikovati i pristupiti svima otvorenog srca i uma, dozvoliti ljudima da ti priđu dovoljno blizu da možeš da ih osetiš, shvatiš, upoznaš i da njima pružiš tu istu šansu. I da možda zaključiš da si pogrešnu osobu pustila suviše blizu – i da ti nije krivo zbog toga.

blog 4 1 Biti jaka ne znači biti hladna

Pročitajte još i ovo:

Verujete li u prijateljstvo na Fejsbuku? (BLOG)

Da li je moguće prijateljstvo između muškarca i žene?

Prijateljstvo kao paravan od samoće 

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvor fotografija: www.fashioneditorials.com

Brankica Milošević

Comments