Za vreme trajanja ceremonije kraljevskog venčanja na Facebook-u je osvanula grupa pod nazivom “Pipa Midlton je singl – princu Heriju se ovo dopada” (Pippa Middleton is single – Prince Harry likes this). Ipak, tvorac ove grupe je napravio dve greške. Prvu, manje važnu – Pipa nije singl, ali više o tome u nastavku ovog teksta i drugu – princ Heri nikako nije jedini kome bi bilo šta u vezi sa Pipom moglo da se dopadne. Ona je, obavljajući dužnost deveruše svoje sestre Kejt Midlton (Kate Middleton), u trenutku osvojila simpatije celog sveta, a sledeći redovi pokušaće da otkriju šta je to čime nas je očarala.

016 Biti sestra princeze: Pippa Middleton

Filipa Šarlot Midlton (Philippa Charlotte Middleton) je rođena 1983. godine, kao drugo od troje dece u porodici Midlton. Jedina sestra današnje princeze se školovala u Škotskoj, studirajući englesku književnost na Univerzitetu u Edinburgu. Nedugo nakon studija je osnovala onlajn magazin “The Party Times“, koji se, baš kao i kompanija njenih roditelja (“Party Pieces”), bavi svim mogućim detaljima oko organizacije zabava. Veza Pipine sestre sa princom Vilijamom donela je i njoj (ne)željeni publicitet – ostrvski mediji su od samog početka hteli da znaju sve o mlađoj sestri prinčeve izabranice, te joj je časopis “Tatler” 2008. godine i dodelio titulu “društvene singl devojke broj 1”. Jedan autor je ovako opisao njenu sudbinu: “Pipa ima najviše sreće od svih. Dobija pažnju muškaraca i modnih kreatora, a nema nikakve dužnosti. Ona postaje princeza bez mana koje donosi ta titula”.

02 Biti sestra princeze: Pippa Middleton

Kada je reč o gorepomenutom Pipinom singl statusu, evo razloga za suze preostalih neoženjenih prinčeva. Pipa se već neko vreme zabavlja sa Aleksom Loudonom (Alex Loudon), bivšim igračem kriketa, koji je pre četiri godine naglo prekinuo svoju sportsku karijeru ne bi li se posvetio poslovnim studijama. Danas je ovaj tridesetogodišnjak uspešan biznismen, a iako je javnost ostala uskraćena za njihove zajedničke fotografije sa kraljevskog venčanja, priča se da je upravo on bio pratilac Pipe Midlton.

020 Biti sestra princeze: Pippa Middleton

Na kraju, ono zbog čega su na dan venčanja Vilijema i Kejt tolike oči i objektivi bili uprti u Pipu Midlton – njena haljina. Ali ne samo ta jedna, već i sve druge koje je nosila tokom prethodnih godina i one koje će tek da ponese. Modni analitičari već kreću u seciranje Pipinog stila i beskrajna poređenja sa načinom na koji se oblači njena starija sestra. Zaključak je sledeći: možda nije lepša, ali svakako privlači pažnju na sebe; nema izgrađen stil, voli da se igra sa modom, da ponese nešto klasično, ali i da odskoči od šablona. Sve ovo je pokazala na, sada već čuvenom, venčanju svoje sestre, gde je, kao i Kejt, nosila haljinu Aleksandra Mekvina (Alexander McQueen) odnosno njegove saradnice Sare Barton (Sarah Burton). Mnogi televizijski komentatori su, svedočeći njenom ulasku u automobil kojim je došla do crkve, greškom zaključili da je to mlada – tako je Pipa izgledala, dostojna izgleda naslednice kraljevske krune. Osim bele dugačke haljine, ukrašene svilenim dugmićima duž leđa, Pipa je tog dana ponela i zelenu kreaciju Elis Temperli (Alice Temperley), za potrebe prijema nakon ceremonije venčanja. Ipak, ono što je možda najviše osvojilo žene širom sveta je Pipin sutrašnji izgled, ali i očigledna skromnost i prirodnost. Plavi blejzer marke Zara, bele pantalone i baletanke su nešto što danas gotovo svaka žena može sebi da priušti i da se tako makar na dan oseti bližom kraljevskoj porodici. Ova, ali i ostale modne kombinacije koje je Pipa Midlton do sada ponela ilustrovane su fotografijama, te se i sami možete uveriti u opravdanost opčinjenosti sveta sestrom jedne princeze.


Aleksandra Gavrilović je diplomirana novinarka iz Novog Sada sa budućom diplomom mastera teorije kulture. Drugi kažu da šarmantno dozira cinizam, a ona dodaje da joj ni sarkazam nije stran. U koncertima uživa samo iz prvog reda. Ima nemilosrdno oko za naslovne strane modnih časopisa. Ponosno nikada neće odrasti. I ne voli da priča o sebi u trećem licu.

Comments