Pesme Boba Marlija (Bob Marley) smatraju se najkorisnijim kada je u pitanju učenje engleskog jezika. Naime, istraživanje je sprovedeno među bivšim i sadašnjim studentima Međunarodnog koledža Kaplan, a ispitanici su odgovarali na pitanje da li im slušanje muzike pomaže u učenju engleskog jezika. Čak 80% njih dalo je potvrdan odgovor, a 14% navelo je pesme Boba Marlija kao najinspirativnije i najkorisnije.

Slika 1 Bob Marley Bob Marley: Uz njega se najbolje uči engleski

Legenda rege muzike

Odmah zatim sledi Majkl Džekson (Michael Jackson) kog je istaklo 11% studenata, dok se na trećem mestu našla Madona (Madonna) uz čije pesme uči 8% ispitanika. Nasuprot njima, kao nešto manje korisne navedene su pesme Lejdi Gage (Lady Gaga) i Džastina Bibera (Justin Bieber), uprkos njihovoj trenutnoj popularnosti.

Sedelu Marli (Cedella Marley), kćerku Boba Marlija, izuzetno su obradovali rezultati ove ankete: “Legendarna muzika našeg oca dotakla je i pokrenula mnoštvo ljudi. Divno je čuti da tekstovi i priče njegovih pesama mogu poboljšati razumevanje engleskog jezika onima koji ga tek uče”.

Ovo je dokaz da legendarni Bob Marli još uvek živi putem svojih sjajnih pesama. Uživajte u jednom od njegovih najvećih hitova.

Izvor fotografije: balawou.blogspot.com


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Comments