Kako biste i dalje mogli nesmetano nositi štikle, doktor Mičel Čejsin (Mitchel Chasin) i njegov “Reflections Center for Skin and Body” osmislili su tzv. “plumping fillers”, punjenje koje će, doslovno, napuniti vaše stopalo, točnije, taban.

Hodajući, masa tijela ravnomjerno se raspoređuje na cijelo stopalo, ali kada nosimo štikle, sav pritisak spusti se na donji dio stopala. Vaše štikle tada postaju sprava za mučenje.

Doktor zahvatom kojim se injicira punjenje “Radiesse” u stopalo, taban, olakšava život ženama. Punjenje djeluje na način da povećava jastučiće tabana. Navodno, žene osjećaju olakšanje neposredno nakon zahvata.

Stikle Bol zbog potpetica? Ma, to je prošlost!

Sprava za mučenje koja, moramo priznati, lijepo izgleda

Sviđa vam se? Morate biti svjesni da ćete morati dopustiti ubrizgavanje više injekcija punjenja u vaše tabane. Prosječno, potrebna je jedna do dvije injekcije punjenja da bi zahvat bio uspješno obavljen. Prije ubrizgavanja injekcija punjenja, doktor umrtvljuje tabane lokalnim anestetikom u kremi, a zatim i injiciranjem lidokaina. Zvuči zastrašujuće? Pa, žene znaju trpjeti tolike bolove od štiki da im injiciranje lidokaina i punjenja zapravo predstavlja olakšanje.

Knjiga Bol zbog potpetica? Ma, to je prošlost!

S obzirom kako si većina nas ne može priuštiti punjenje, možemo knjigu

Zahvat stoji od 500 do 1,000 američkih dolara, ovisno o tome koliko vam je injekcija punjenja potrebno. No, doktor napominje kako i nakon zahvata, ipak, ne biste trebali svakodnevno nositi štikle od 15 centimetara. Naime, cilj zahvata nije napuniti stopala i nastaviti ih kontinuirano zlostavljati. Slušaju li žene taj savjet? Naravno da ne. No, s obzirom na njegov odgovor… Koja je svrha injiciranja punjenja? Naravno da očekujemo da ćemo moći nesmetano nositi štikle kad nam se god prohtije. A nakon nekoliko potrošenih tisućica, naravno da će to biti svakodnevno. Makar da znamo da nismo uzalud potrošili novac.

Izvor fotografija: vogue.co.uk 


Ela Vujanić – “La vie est belle.” Jasno, kratko… Prikladno. 

Comments