On je mlad, prelep, uspešan. Trenutno je najtraženiji muški model na svetu. Svi ga žele i svi mu se dive. Naomi Kembel (Naomi Campbell) mu je pri upoznavanju rekla: “Nije u redu. Svi imamo mane. Ti nemaš nijednu!”

Rođen je u Marselju, 1989. godine. Odgajila ga je samohrana majka i tada nije mogao ni da sanja o životu glamura i luksuza koji ga danas okružuje. Za sebe kaže da je bio ružno pače. Bio je mršav, suvonjavog lica. Ni blizu naočitom momku koji se danas smeje sa stranica Vogue-a, Harper’s Bazaar-a i Marie Claire-a. Radio je u fabrici koja se bavila proizvodnjom helikoptera i imao je problema sa samopouzdanjem. Kako bi ih se rešio, odlučio je da krene u teretanu i tako poboljša svoj fizički izgled.

Sve je počelo 2008. godine kada je, tada osamnaestogodišnjem Batistu, prišla žena u teretani i predložila mu da napravi book. Srećom, Batist je poslušao i iste godine potpisao ugovor sa DNA Models agencijom iz Njujorka. Nedugo potom, zapao je za oko Karlu Lagerfeldu (Karl Lagerfeld), koji ga je uzeo pod svoju protekciju. Postao je njegova muza, zamenivši Breda Kroninga (Brad Kroening) na toj prestižnoj poziciji. Sa legendom poput Karla na svojoj strani, sva vrata modnog sveta su mu bila otvorena.

Prva revija koju je radio za Lagerfelda bila je u novembru 2008. godine, za Chanel prolećnu kolekciju. Već početkom 2009. postaje zaštitno lice muških kolekcija za Chanel, Fendi i Karl Lagerfeld. Iste godine snima i kampanju za Armani Jeans. Iste godine, najpopularnija lutka na svetu slavi svoj 50. rođendan. U Barbikinu (Barbie) čast, Batist pozira kao Ken na setu fotografija koje je uradio Lagerfeld.

barbie4 Bonjour Baptiste!

2010. godine Batist je već jedan od najtraženijih i najplaćenijih modela u svetu. Radi kampanje za sve Lagerfeldove kolekcije, zatvara Chanel revije sa Larom Stoun (Lara Stone) i Ebi Li Keršo (Abbey Lee Kershaw). Pozirao je u editorijalima za Vogue, Elle, Harper’s Bazaar i V Man. Nosi još jednu pobedu kao zaštitno lice Coca-Cola Light, zajedno sa Koko Roša (Coco Rocha). Kampanja je bila pun pogodak i čini se da ovaj momak ne ume da pogreši.

cocacola1 Bonjour Baptiste!

Posle te kampanje, sledili su još veći uspesi. Statusni simbol manekena je fotografisanje za Pireli (Pirelli) kalendar. Da, Batist je dobio i taj posao! Na fotografiji za kalendar se ne prepoznaje onaj mršavi dečačić sa početka priče. To je novi mladić, zavodničkog pogleda i sa telom antičkog heroja. Veoma uspela Transformacija! Sa utvrđenom pozicijom na samom vrhu, on kreće u pohod na naslovnice! Gledao nas je sa naslovne strane Numero magazina, i kineskog L’Officiel Hommes.

pirelli Bonjour Baptiste!

2011. je godina pobede! Zvanično postaje kralj male-modelinga, prvi, najtraženiji maneken na svetu. Biti muza je svakodnevan “posao”, te mu je svaki dan isplaniran. Svaki dan ruča sa Karlom Lagerfeldom, zatim idu zajedno na posao. Tu svaki odrađuje svoje obaveze, pa idu zajedno na večeru. Posle večere obavezno odu na piće ili u bioskop. Pored tako “napornog” dnevnog rasporeda, stiže da postane novo lice Dior Homme kolekcije i sprema se za osvajanje novih tržišta. Ovaj put nije moda u pitanju. Mladi maneken nije samo lep, već ima i talenat za muziku. Govori da se kao tinejdžer ugledao na Džima Morisona (Jim Morrison), Dejva Gana (Dave Gahan) i Devida Bouvija (David Bowie). Izbacio je singl “Showtime” i priprema debi album. Ima li nešto što ovaj dečko ne može?


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Comments