Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

BookPlus: Lektira na koju ste zaboravili

BookPlus: Lektira na koju ste zaboravili

U toku školovanja često muku mučimo sa školskom lektirom i preobimnim delima koja treba da pročitamo za što kraći vremenski rok. Sigurno da postoje neka svetska dela koja niste pročitali u toku školovanja, a samim tim propustili odličan uvod u svet književnih klasika. Možda ste i pročitali, ali samo za ocenu ili plus, sigurno je da se niste udubljivali i tumačili segment po segment. Naš savet je da ponovo uzmete svu onu obaveznu lektiru i pročitate sada, desetak godina kasnije. Sigurni smo da ćete em biti oduševljeni, em ćete ih doživeti na potpuno nov način.

“Veliki Getsbi” F. Skot Ficdžerald

Lepo je ako ste nedavno gledali film sa Leonardom DiKaprijem, ali ovo delo ste morali da pročitate u toku svog školovanja, a verovatno niste. Moguće je i da ste ga čitali u srednjoj, ali da li ste se zaista udubili u simboliku koju sa sobom nosi? Ovaj roman uvodi čitaoce u glamurozni život tokom dvadesetih godina prošlog veka i sigurni smo da će vas opčiniti i postati jedan od omiljenih romana koje ste pročitali.

“O miševima i ljudima” Džon Stajnbek

Jeste li već imali u rukama ovo veliko delo? Ono govori o istinskom prijateljstvu i o tome koliko je život bio težak za vreme Velike depresije. Nema mnogo knjiga koje govore o tako jakoj prijateljskoj vezi između dva muškarca, a sigurni smo da ćete zavoleti i Lenija i Džordža dok budete čitali.

be69bc02e112a9c97418c8b6bb63fb98 BookPlus: Lektira na koju ste zaboravili

“Lovac u žitu” Dž. D. Selindžer

Da li vam je glavni junak Holden bio simpatičan ili ne? Mnogi se slažu da je ovaj pomalo nedopadljiv dečak postao veoma intrigantan i zainteresovao mnoge da dođu do kraja ovog romana. Ovo je inače Selindžerova poluautobiografija kroz koju je želeo da nam pokaže da smo svi mi ljudi i približio nam razloge njegovog nezakonitog ponašanja. “Lovac u žitu” je jedan od onih romana koje možete čitati iznova i iznova. Ako već niste, svakako treba da mu date šansu!

“Orkanski visovi” Emili Bronte

Ovaj roman je jedan od onih koje je obavezno trebalo pročitati u srednjoj školi, ali ukoliko to niste učinili, ne brinite, nikad nije kasno. Ovo je priča o fatalnoj ljubavi koja se desi jednom u životu i kobnoj osveti koja je sveprisutna. Ovo je priča o Keti i Hitklifu. Delo koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim!

“Romeo i Julija” Vilijam Šekspir

Ovo je najljubavnija priča od svih ljubavnih priča ikada. Slažete se? Da li ste i vi imali utisak da se radnja vrti oko dvoje mladih koji se vole, a čija je ljubav zabranjena? Da li ste mogli i da pretpostavite da je reč o trinaestogodišnjakinji i šesnaestogodišnjaku? Tek sada sa ovog stanovišta shvatamo da je to zapravo ljubavna priča dvoje dece, ali ona iskrena ljubav, koja nažalost završava tragično.

Dali smo vam predlog samo nekoliko dela koje morate pročitati ukoliko ste ih propustili u toku školovanja, ali lista se ovde ne završava. Da li vi imate da dodate neko delo koje ste propustili u školi, a sada bi ga rado pročitali?

Jelena Grujin 

Editors choice