5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovom prilikom uz veliku pomoć čuvenog stiliste Ašoka Murtija i poznatih modela “razigrali” smo nekoliko klasičnih komada i pokazali da sa njima nikada ne možete pogrešiti, jer dobar komad “upada” u svaki stil i odgovara svakom godištu. Sa dobrom kontekstualizacijom, adekvatnim nakitom, satovima, i ostalim pratećim detaljima, stil se gradi iznutra i zato je HB baš zbog toga najlogičniji izbor za svaku damu, bez obzira na godine… Za žene koje su samouverene, zanosne i jedinstvene –”JOKIC S&L JEWELRY&WATCHES” donosi raznovrsnu ponudu zavodljivo atraktivnih satova, nakita i aksesoara iz svetski renomiranih kuća: Chopard, Cartier, Longines, Damiani, Joop, Guess. Budite jednom viđeni, nikad zaboravljeni!

Zemlja gruva BOSS Store Beograd: Međunarodni Dan žena

Međutim, pravi razlog za ovo okupljanje je da ovu priliku iskoristimo da istaknemo i nagradimo naše žene heroje. Dame za koje smatramo da su svojim likom i delom postale primer i uzor, pritom srušivši sve arhetipove o polu, uvrežene u našem društvu. Kao što su Roza Luksemburg i Klara Cetkin bile u svom vremenu.

Naše žene heroji za ovu godinu su:

Nataša Kovačević, košarkašica

Helena Ivanov, studentkinja pobednica na svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu

Lena Kovačević, džez pevačica i muzičar

Olja Bećković, novinar

Andrea Lekić, rukometašica

Rajna Dragićević, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu

Jasmina Lukić i Gordana Prvulović, osnivači udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke “Budimo zajedno”

DJT0381 BOSS Store Beograd: Međunarodni Dan žena

Osmi mart je uvek povod da promovišemo i neke druge vrednosti, zaturene u ovom društvu. Ove godine je to društveno odgovorno ponašanje. Briga o drugome i ulaganje u našu budućnost. Mali doprinos naše male kompanije jeste da smo pomogli mnoge akcije, pojedince i institucije. Uoči marta, meseca borbe protiv raka dojke, svoju snagu i podršku pružili smo udruženju žena obolelih i lečenih od raka dojke “Budimo Zajedno”. Ovo udruženje, od 2010. godine pruža psihološku podršku ženama obolelim i lečenim od raka dojke, pomaže im da se vrate u normalan život, kao i njihovim porodicama. Osim toga, rade i na prevenciji raka dojke, pružanju informacija i edukaciji ženske populacije o potrebi preventivnih i redovnih pregleda. Povodom 8. marta, Movem Fashion doniraće, simbolikom vezano za ovaj datum, 8% prihoda od ukupne prodaje tog dana, a svi oni koji su voljni da pomognu imaće priliku da tokom meseca marta prilože svoju donaciju u posebno naznačene kutije Udruženja koje će se nalaziti u Movem Fashion prodajnim objektima.

Duska Jovanic BOSS Store Beograd: Međunarodni Dan žena

Mnoge poznate dame, ljubitelji Hugo Bossa, uživale su u koktelu: Milena Vasić, Zoe Kidah i Konstrakta Zemlja gruva, Roksanda Đorđević, Duška Jovanić, Adriana Čortan, Dragana Ćosić, Ivana Nastasić, Jelena Gajšek, blogerka Zorana Jovanović …

Nataša Kovačević

Ponekad prisustvujemo velikom čudu, a da to ničim nismo zaslužili. Bar ne dok smo učaureni u svoje male živote okovane skepsom i beznađem. Tako je bilo i u ovom slučaju, kada je optimizam najzad prestao da bude apstraktan pojam i dobio osmeh jedne Nataše. Koja nam je pokazala da, zapravo, nikada ne smemo da odustanemo od sopstvenih snova, i da kada je neko tako ogromnog srca, kao što je ona, nikada ne može stvarno da padne već samo, ponekad, zastane u koraku.

Rajna Dragićević

Iza svake osobe na ovom svetu, ako očekujemo da bude kompletna i zaokružena, mora da stoji dobar učitelj; a koliko je dobar jedan učitelj govore, pre svega, njegova dela. Nijedno društvo ne može bez dobrih učitelja, oni se nalaze na početku i na kraju životne priče svakog od nas ponaosob. Rajna Dragićević je veliki učitelj, luksuzni dodatak naše banalizovane svakodnevice saterane u egzistencijalni ćorsokak. A kao i svaki drugi luksuz (ovde se podrazumeva da se taj luksuz odnosi na svest i savest), možda nam se čini da nam nije egzistencijalno potreban. Međutim, ovakav luksuz je neophodan da bi sve, nekako, dobilo smisao.

Helena Ivanov

Argument u izgovorenoj reči najubojitije je oružje koje je čovek izmislio – istovremeno gađa i srce i glavu, a pogađa i dušu. Ovladati ovako moćnom alatkom zahteva veliku veštinu, a znati je upotrebiti na način na koji je to uradila Helena zaslužuje, u najmanju ruku, iskreno divljenje i najdublje poštovanje.

Olja Bećković

Ona ima dovoljno hrabrosti da postavlja sva ona pitanja na koja bismo voleli da znamo odgovore (ali nismo sasvim sigurni da li bi bilo bezbedno da ih sami postavimo), da presliša svakog ko se nađe u stolici prekoputa nje, nema respekta za zvanja i titule, ali ima za integritet, i nikad ne znamo za koga ona, u stvari, navija. Nju poštuju, jer ume da razlikuje samoreklamiranje od iskrenog odgovora i ne pristaje na pravilo da se teškim temama ne može pristupati sa finom dozom humora. I jer na kraju uvek biva pomalo nestrpljiva i nervozna kada neko potcenjuje elementarnu inteligenciju. Najlepše je ipak to što je ona neko ko se iskreno nasmeje tamo gde bi drugi zaplakali od straha ili muke, i što sme sebi da dozvoli da bude nosilac dobrog duha beogradske kaldrme, na onaj samo njoj svojstven, drzak način. I što nikada, uz sve navedeno, ne zaboravi da pokaže da je po manirima dama.

Andrea Lekić

Da je ovo uradio neko od dečaka, do sada bi dobio, ako ne avion nazvan po sebi, a ono bar tramvajsku liniju. Međutim, kako se nekako uvek podrazumeva da devojčice budu skromne, Andrea će, u tom smislu, dobiti samo naše, dosta trapavo iskazano poštovanje. I mada je činjenica da su poslednjih godina sve ono što smo “zaradili” u sportu donele devojke (čast izuzecima), nekako, sve iz ove oblasti i dalje ostaje priča o dečacima koji nam, poslovično, donose samo sekiraciju… devojke, mnogo češće, osmeh i ponos. Biti najbolji na svetu, u bilo čemu, veliko je postignuće. U ovako teškoj kategoriji još i više.

Lena Kovačević

Ona se dosetila da se nostalgijom pozabavi bez patetike. Seksi, mazno i samouvereno… da nas podseti da zlatno doba beogradske muzike kreće sa Lolom i Nadom Knežević. Da preskoči Ušće i velike sportske dvorane i ušuška nas sve kolektivno tako da nam se čini da je svaka otpevana nota namenjena samo nama. Da proda najviše nosača zvuka u tri meseca zaredom i da džez uvede na prepad direktno u naša srca. Da iščupa treš hit iz ponora devedesetih i pretvori ga u novi džez standard. Možda se u sveukupnom zbiru stvari ovo ne računa kao mnogo, ali je to svakako put kojim se teže ide kroz život. I zbog svega toga, kao i osmeha koji ne skida, Lena Kovačević je od vrste onih retkih biljaka koje, sasvim neočekivano, izniknu ponekog proleća u Beogradu, a onda nijedno sledeće više nema smisla bez njihovog mirisa…

Jasmina Lukić i Gordana Prvulović

Udruženje za borbu protiv raka dojke “Budimo zajedno”

U ovom društvu biti bolestan znači da smo nešto mnogo pogrešno uradili, nešto što nas stiže samo kao kazna za veliku sramotu. Zato se kod nas nekako i podrazumeva da se sa svojom bolešću nosimo sami, daleko od tuđih očiju, daleko od prijatelja… Ove dame su strašnoj bolesti dale ime i lice. Ukazale su na strah i očaj koji je prate i, što je mnogo važnije, pokazale da postoje nada i vera. Uspele su da svaku individualnu bolest pretvore u dragoceno iskustvo koje se može i mora deliti sa drugima. Da bi se bolest brže savladala. Da sram nestane i na njegovo mesto dođe ponos zbog toga što smo u najtežem trenutku imali nečiju ruku koju smo mogli prihvatiti, i da onda, kada se pridignemo, mi pružimo ruku nekome kome je u tom momentu potrebna. To se zove solidarnost, ako ste, možda, slučajno zaboravili.

Editors choice