Botoks je, pre svega, poznat po svojoj sposobnosti da ukloni bore nastale od mrštenja i mimike, i maksimalno izgladi čelo, ali jedna od njegovih manje poznatih i uobičajenih upotreba je da poboljša izgled kože u području oko očiju i obrva. Ovaj tretman – botoks podizanje obrva ili takozvani Botox Brow lift je jako popularan tretman koji rešava kako nejednake obrve ali i borice oko očiju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MERIAN🌙 (@merian_mari)

Pročitajte i ovo: Zbog čega je linolenska kiselina važna za kožu?

Ako planirate botoks podizanje obrva, ovo su najčešća pitanja i odgovori:

Šta podrazumeva podizanje obrva botoksom?

Ovaj tretman podrazumeva višestruke mini injekcije botoksa koje se ubrizgavaju u donjem delu čela, odnosno oko obrva. Botoks opušta mišiće i na taj način redukuje bore ali i koriguje sam položaj obrva, sa efektom otvaranja očiju. Ubrizgavanje botoksa je nehiruški tretman i razlikuje se od hirurškog koji podrazumeva rezove ili uklanjanje delova kože. T je potpuno bezbedan i bezbolan način koji daje odlične rezultate.

Da li je pogodan za sve?

Još jedno od čestih pitanja je da li je ovo tretman koji je pogodan za sve. Botoks ne bi trebalo da se primenjuje u slučaju trudnoće, neuromišićnih oboljenja ili alergije odnosno preosetljivosti na sam botoks.

Šta treba da očekujete posle tretmana?

Pravi efekat botoksa primetiće se nakon izvesnog vremena, nekad i nekoliko nedelja. Kod nekih osoba može doći do crvenila, osetljivosti ili pojave modrice na mestu uboda, ili čak glavobolje. Ono što treba izbegavati je fizička aktivnost i odlazak u saunu ili na bilo kakve tretmane lica barem 24h sata od tretmana, iako neki stručnjaci preporučuju i da se pauza sa tretmanima pravi i do 7 dana.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MERIAN🌙 (@merian_mari)

Koliko dugo ćete videti efekat od ovog tretmana?

Botoks u proseku traje 3-4 meseca. Treba znati i da tretman nije reverzibilan, odnosno da ako niste zadovoljni efektom, moraćete da sačekate da vremenom “popusti”. Zato je jako važno odabrati stručno lice kome verujete i da jasno iskomunicirate svoja očekivanja na konsultaciji.

I za kraj, savetujemo:

Podizanje obrva botoksom uvek treba radi u proverenim lekarskim ordinacijama, nikako ga nemojte raditi u nemedicinskoj ustanovi.

Pročitajte i ovo: Zimski manikir – bezvremenski trend neodoljivih boja

Naslovna fotografija: instagram.com/merian_mari

Comments