Dok mnogi po automatizmnu negativno reaguju i na sam pomen botoksa, drugi žure da ga što pre ubrizgaju, kako bi obezbedili sebi “večnu mladost”. Botoks je produkt visokog vrednovanja mladosti u današnjem društvu.

Dok deca žure da odrastu, a stariji teže da se podmlade, i jedni i drugi, kao da zauvek žele da ostanu u svojim dvadesetim.

Iako ne postoji sredstvo koje bi današnjem čoveku koji živi u stralnoj strepnji od starenja, obezbedilo večitu mladost ili lepotu, botoks uspeva da na nekoliko meseci podmladi lice i zaustavi ga u vremenu. Sve do trenutka dok pojedinac ne postanete njegov rob i dovede svoje lice do tačke neprepoznatljivosti.

botoks1 Botoks: Razlozi za i protiv ranog početka korišćenja

Botoks je zapravo specifična vrsta toksina, koja sprečava “komunikaciju” između nerva i mišića. Ukratko, on paralizuje mišiće lica i time sprečava pokrete lica kojima se na koži stvaraju bore. Mišići ostaju paralizovani nekoliko meseci

Ukoliko ste se odlučili da želite da podvrgnete vaše lice jednom ovako agresivnom tretmanu, predlažemo vam da promislite kada je pravi trenutak za početak korišćenja botoksa.  Za vas sukobljavamo argumente za i protiv ranog početka korišćenja botoksa.

Comments