Ovaj sada već i te kako prepoznatljiv brend ne samo što je u jednoj godini osigurao prva dva mesta na listi najtraženijih svetskih proizvoda, već je proglašen i brendom 2019. godine. Interesantno je i to što je ovaj brend otvorio Instagram stranicu tek u februaru ove godine, a sada se već polako bliži cifri od 2 miliona pratilaca. Naravno, brend nije postigao uspeh samo kada su ova dva ključna proizvoda u pitanju, već i kada su u pitanju modni dodaci, što je donekle i logično, ali i poželjno.

Ipak, treba obratiti pažnju i na sledeću stvar. Jedno je kada influenseri šeruju fotografije na kojima se vidi da nose svetski poznate brendove, ali to nikako nije pokazatelj uspešnosti. I u ovom slučaju cifre, koje pokazuju rast prodaje, mogu da budu jedini realni pokazatelj da je neki brend uspeo da se izdigne u odnosu na konkurenciju. I u ovoj kategoriji Bottega Veneta može da se pohvali uspehom, s obzirom da beleži rast prodaje od oko 9 odsto u trećem kvartalu.

Nakon dve održane modne revije i relatvno brzo stečene popularnosti, tek sada sledi pravi izazov i za brend Bottega Veneta, ali pre svega za kreativnog dikektora. Treba održati kontinuitet i zadržati se, ne samo među influenserima, nego održati i stečeno poverenje kod svih kupaca, koji su hrlili u prodavnice i sa ushićenjem kupovali i nosili komade ovog brenda.

Naslovna fotografija: instagram.com/bottegaveneta

Jelena

Comments