Već početkom februara prave se dva tabora: jedni koji bi da sabotiraju Dan zaljubljenih i drugi koji ga željno iščekuju. Bilo da ste singl ili ne, bilo da ste u prvoj ili drugoj grupi, ako ga shvatite kao povod da organizujete branč sa drugaricama, pripremate koktele i čokoladne kolače, odbojnost ustupa mesto uživanju.

Počnite sa pozivnicama. Iako ste verovatno navikli da u ovakvim situacijama koristite Facebook, razmislite koliko će se vaše drugarice obradovati kada u sandučetu nađu pozivnicu umesto nekog računa (ili sudskog poziva u najgorem slučaju). Možete da ih napravite ili kupite u bilo kojoj knjižari.

Zatim na red dolazi zabavniji deo: dekoracije! Količina i vrsta ukrasa koje birate zavisi od prostora u kome ćete slaviti, a na listi osnovnih stvari za kupovinu su i: baloni u obliku srca, ukrasni natpis, papirni pomponi, ukras za vrh torte i konfete.

Nekoliko detalja može umnogome da poboljša celokupan izgled branča koji spremate. Jedan od predloga jeste da nabavite vintidž čaše za vodu i budete kreativni koristeći stvari koje već imate u kući (npr. ogledalo može odlično da posluži kao poslužavnik, a istovremeno izgleda originalno). Providne vaze su najbolje mesto za slatkiše posvećene Danu zaljubljenih, a možete ih koristiti i kasnije u toku godine u raznim prilikama.

Case Branč za Dan zaljubljenih: Vodič za devojke

Pažljivo birajte detalje

Postavite sto dan uoči praznika jer će vam sve što uradite ranije uštedeti energiju potrebnu da uživate u zabavi ili da se koncentrišete na sitnice koje je potrebno popraviti u poslednjem trenutku. Počnite sa jednostavnim cvetnim aranžmanima, platnenom salvetom na svakom mestu i tanjirima za salatu sa motivima koji će se uklopiti u sliku koju ste zamislili. Na tanjire možete staviti korpice sa voćem koje ne samo što je pristupačno i lepo izgleda nego može da posluži kao prvo jelo.

Korpice sa vocem Branč za Dan zaljubljenih: Vodič za devojke

Postavite sto

Koktel mimoza savršen je pratilac branča, a Dan zaljubljenih prilika da preterujete sa šljokicama i njima ukrasite flaše za šampanjac. Takođe možete da preskočite tradicionalni recept i isprobate mimozu od manga i grejpfruta.

Sljokice Branč za Dan zaljubljenih: Vodič za devojke

Isprobajte novi recept za mimozu

Obavezan detalj je i desert u obliku krofni i mafina sa bananama i čokoladnim čipsom, a sve to posuto malim srcima u znaku praznika.

Krofne srca Branč za Dan zaljubljenih: Vodič za devojke

Počnite da kuvate

Podsetite se časova likovnog vaspitanja i uzmite makaze u ruke. Pre doručka odvojite vreme za pravljenje čestitki za Dan zaljubljenih. Na taj način ćete doprineti stvaranju opuštenije atmsofere i druženju. Nabavite papir, lepak, makaze i šljokice, a onda prepustite prijateljima da uposle svoju maštu!

Ziveli Branč za Dan zaljubljenih: Vodič za devojke

Igrajte se

I na kraju, ne zaboravite da se zabavite! Dan zaljubljenih jedan je od praznika koji ili volite ili mrzite, ali u dobrom društvu svakako može biti pun pogodak.


Vesna Marić ima pregršt razloga da veruje da je u prošlom životu bila mačka: kotrljavo R, dečiju radoznalost, sindrom “noćno ludilo”, sposobnost da se uvek dočeka na noge, obaveznu dnevnu dremku, pa čak i kandže. Zato se uvek nasmeje kada je neko nazove kučkom. I, kao što je rekla Colette: “Ne postoje obične mačke”.

 

 

Comments