Želim da postanem bolja verzija sebe. Želim da prestanem sa prokrastinacijom i da konačno usvojim navike koje će doprineti da se osećam dobro. Hej, samo želim da te obavestim, nisi jedina koja to želi! Ima nas još.

Kako da promeniš sve te navike koje jednostavno više ne želiš u svom životu?

Mi se uglavnom fokusiramo na stvari koje želimo da promenimo, konstantno usmeravamo sebe na te negativnosti koje nam se ne sviđaju: ” Moram da prestanem da jedem slatkiše. Moram da prestanem da radim ovo ili ono.” Kada nam je fokus na negativnim mislima osećamo se loše. Potrebno je da razmišljaš o toj promeni koju želiš u svom životu.  Zamisli te dobre navike koje želiš i počni o njima češće da razmišljaš.

Ove navike ti mogu pomoći da se osećaš dobro u svojoj koži!

1. Vežbaj

Sigurna sam da znaš kako je dobar osećaj nakon odrađenog treninga. Ali, kako početi, kako naterati sebe? Često se vodimo prema našim emocijama – Danas nije moj dan. Mrzi me sada da idem na trening, pada kiša, i slično. Možda se nikada nećeš osećati dovoljno dobro da počneš sa vežbanjem. Zato, počni sada. Emocije su tu da ti upravljaš njima. Bez obzira na to kako se osećaš, kada znaš da je vreme za trening, ostavi emocije po strani i uprkos toj mrzovolji idi i vežbaj! Ne samo da će se energija povećati, već ćeš doprineti celokupnom zdravlju, i osetićeš se zadovoljno jer si uradila pravu stvar!

briniosebi vežbaj 1 Brini o sebi! 10 navika koje će ti pomoći u tome

2. Zapiši male ciljeve

Započni dan tako što ćeš motivisati sebe ujutru. Zapiši bar jedan cilj koji želiš da ostvariš tog dana, to će ti držati fokus i sprečićeš dalje odlaganje.

3. Provedi vreme napolju

Svež vazduh znači više kiseonika, potpuno opuštanje i više dobre energije. Još ako to vreme napolju podrazumeva i šetnju kroz park ili šumu, bonus je duplo veći za celi organizam. Provereno, prijaće ti!

4. Naspavaj se

7 do 8 sati sna je nešto što ti je zaista potrebno. Preporuka za dobar san je da završiš sve obaveze pre ponoći i daš sebi vremena da se naspavaš tih 8 sati. Nedostatak sna iscrpljuje imuni sistem i utiče da se osetiš bezvoljno.

brini o sebi 1 Brini o sebi! 10 navika koje će ti pomoći u tome

5. Ostavi telefon van spavaće sobe

Ako provodiš vreme na telefonu pred spavanje ili odmah nakon što se probudiš, moguće je da često imaš anksiozne momente. Učini sebi uslugu, sat vremena pred spavanje ostavi telefon van sobe i čitaj knjigu. Osetićeš se znatno bolje i opuštenije.

Comments