Kada pomislimo na ikone stila, žene u kojima uvek možemo da pronađemo modnu (često i životnu) inspiraciju, u glavi nam se odmah smenjuju Francuskinje i Italijanke, što poznate, što “obične” devojke koje pratimo na Instagramu. Ipak, daleko od toga da su one jedine koje su vredne naše (modne) pažnje. Pri vrhu liste, ako ne i na samom vrhu, nalaze se i Britanke koje su zaista prijatno iznenađenje i to naročito u poslednje vreme. Tokom do sada održanih nedelja mode, one su gotovo prednjačile u street style kombinacijama što je vrlo zanimljiva činjenica (izgleda da su Njujorčanke i Parižanke malo zakazale), a ovo ih i dovodi ovde – na listu trendseterki koje treba da pratimo i tokom nedelja mode, ali i inače.

Julia Sarr Jamois je modna urednica britanskog Vogue-a i samim tim doslovno jedva čekamo da vidimo njena street style izdanja, naročito tokom manifestacija kakve su nedelje mode! Ah da, ako te neko može ubediti da je džins totalno kul u svim prilikama i svim stilovima – onda je to upravo ona!

Laura Jackson je neko koga prosto moraš pratiti na Instagramu i to ne samo zbog dobrih odevnih kombinacija, već i zbog prelepo uređenog doma i njenih kulinarskih mogućnosti. Dakle, ova devojka može i postiže sve i zaista ne znamo kako!

Bettina Looney je jedna od poznatijih Britanki upravo zahvaljujući svom specifičnom stilu, a osim što je modna influenserka, ona je i personal shopper. Svakako, ova fashion devojka iz Londona ispunjava sve kriterijume koje neko treba da ispuni da bi bio na tvojoj “following” listi, veruj nam! Uostalom, samo čekiraj njen profil i sve će ti biti jasno!

Adwoa Aboah ne zahteva neko posebno predstavljanje – sigurni smo da već znaš da je ona promenila definiciju IT devojke. U svakom smislu.

Comments