Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Londonski fotograf Karl Vorner (Carl Warner), donedavno zaposlen u reklamnoj mašineriji, posle 25 godina izrađivanja fotografija za bilborde, počeo je da pravi pejzaže od hrane. Tako su nastale jedinstvene fotografije koje na prvi pogled izgledaju kao da su uslikane u prirodi. Posle brze i velike slave koju je postigao, Karl se počeo baviti najmlađima. O tome svedoči i njegova knjiga za decu “A World of Food”. Shvativši da decu brokoli nikada neće interesovati kao čokoladni voz, ovaj otac četvoro dece prevazišao je samoga sebe u nastojanju promovisanja zdravih navika u ishrani i približavanja povrća deci.

Knjiga1 Brokoli kralj, Carl Warner

Knjiga “A World of Food”

“Kod dece postoje predrasude prema hrani i to najčešće zbog boje. Moje kreacije navode decu da vide i drugu stranu, pa se na kraju povrću ne protive u tolikoj meri”, objašnjava tvorac šuma od brokolija, kelerabe i celera – čarobnjak Karl Vorner.

Farma Brokoli kralj, Carl Warner

Farma

Kineski zid od ananasa Brokoli kralj, Carl Warner

Kineski zid od ananasa i povrća

Pejzaz Brokoli kralj, Carl Warner

Pejzaž

Knjiga je pravi hit. Zgodna je pomoć roditeljima, vešto izbalansirana. Čokolada, sladoled, testenina, sir, meso i šunka, apsolutno ne mogu opstati bez bajkovitih pejzaža od voća i povrća. Sve je veoma kreativno i mudro uklopljeno na način koji je deci najdostupniji – putem slika koje se prosto “lepe” za gledaoca, a kako umetnik kaže, često ljudima i osmeh izmame.

Izvor fotografija:  carlwarner.com


Slavica Trajković misli da su reči najlepši i najopasniji poklon koji je Bog dao čoveku i zato se često plaši sopstvenih knjiga. Majka je trojice mladića i strastveni kolekcionar ostavljenih mačića. Veruje da su skromnost i umerenost osobine elite. 

Editors choice