Savršenstvo je nedostižno 

Dobro mora biti dovoljno. Savršeno je nedostižno. Odbacite perfekcionizam, idealizam i svaki „izam“ i prigrlite realnost i objektivnost. To možda nije ni romantično, ni magično, ni inspirativno, ali je veoma prosvetljujuće. Živite u sadašnjem trenutku, u svesnosti, u ukupnosti. To je taj intenzitet koji tražite, iako ne stvara osećanje obuzetosti i uzleta. Samo vas čini delotvornim i sposobnim da u svakom trenutku reagujete spontano. 

Neke snove nikada nećete ostvariti

Snovi će ostati snovi, ako ih ne realizujete. A to je vaša odgovornost. Da li vam snovi služe da vas utešte, da se u njih sklonite iz realnosti koja vas sputava? Ili vas podstiču da ih ostvarite? Možda imate previše snova i pokušavate da ih dosegnete sve odjednom? Rasipate energiju na sve strane i ništa se ne ostvaruje? Preuzmite odgovornost. Odaberite svoj san i onda se probudite u njemu. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paige Howard (@paigekh)

Ako ništa ne postižete, onda ne znate šta hoćete 

Istina je da ne možete da uradite samo ono što ne možete da zamislite, a ako ne znate šta hoćete, onda nemate jasnu zamisao. Zrelost se ogleda u tome da ste u stanju da otkrijete i formulišete ono što želite, kratko i esencijalno, suštniski, bez postavljanja uslova. Sirova želja ima ogromnu privlačnu snagu, jer može da se modifikuje i svoje ostvarenje prilagodi realnosti. Uslovljavanja tu mogućnost smanjuju, ili je ukidaju. 

Naslovna fotografija: instagram.com/paigekh

Brankica Milošević 

Comments