Postoje dva tipa devojaka, a to možemo analizirati u primeru dve drugarice koje sede za jednim stolom i piju pivo: jedna izgleda kao da se brine da li joj je dobra kosa, a druga brine da li je dobro pivo. Prva je dama iz Čoline pesme i pije pivo samo zbog drugarice, a druga je ženski ortak iz kraja. Ti kažeš rakija, ona izlista pet najboljih kafana u koje na prvi pogled ne bi nogom kročio, ali na drugi ne bi iz nje do zore izašao. To je devojka koja zna sva skrivena mesta u kojima je najbolja zabava i neće je sprečiti malo kiše, isflekana bluza ili blatnjave cipele da se zabavi. Jer ona je muza zabave, zovimo je Alkora. 

Girls party makeup tips Budi glavna u kafani

Savet – ne pokušavaj da se takmičiš ko može više da popije. Samo nemoj. Veliki su junaci pali na tom polju, a ona je cug nasledila od tate. Zvali su ga Sunđer.

Zanima te kako da budeš takva devojka? Nekoliko dana smo ih jurili po gradu – malo spavaju, ali u čudno vreme, pa se bude tek kad se pošten narod vraća sa posla, i na kraju smo uspeli da skupimo njihove bisere, tj. šotove:

– Greh je odbiti turu.

– Sljušti šot kao da to radiš od pelena! I ne pijuckaj!

– Drži se jednog pića kao da ti je budući muž.

– Šta si se stegla? Budi deo ekipe!

– Smisli zdravicu od koje će se svi zagrcnuti: U ime svih likova ovde sa kojima sam spavala samo zato što sam bila pijana (ili možda nešto drugo).

– Potegni iz flaše i ne smaraj sa tim crvenim karminom.

– Nakon što si zabavila jetru, zabavi želudac i nema ne kad se ide po pljesku posle izlaska.

– Zaboravi na probleme. Strpaj ih u flašu koju si već dovršila i baci u najbližu reku.

– Snađi se: Vežbaj kod kuće kako otvoriti flašu upaljačem (ne preporučujemo ako si baš smotana, onda samo zubima)

– Ljubi pijanca svog, jer on je bližnji tvoj… Svi smo u alkoholu jednaki, a tolerancija je osnova srećnog društva. I stari ljudi smeju da piju, i ružni, i glupi… (Naročito glupi, jer ste onda na istom nivou)

– Zlatno pravilo: Nikad nije rano da počneš sa alkoholom.


Vesna Marić

Comments