Proleće se ove godine nećka. Čas mu se dolazi, čas nas uskraćuje vedrog neba i suvih ulica, pa dozvoljava zimi da nas zavije u belo. Proleće nam udara čežnju i mi ga, više nego ikada, želimo! Obuklo je ludačku košulju, pa nam se smeje iz nekog zelenog i osunčanog prikrajka i kuša naše strpljenje. Ali nemojte dozvoliti da vas njegov bezobrazluk obeshrabri! Prepustite se čarima proleća, makar u mislima.

Zagrlite kišu

Naravno, ne bukvalno. Naime, potrudite se da prihvatite kišu kao nešto svojstveno proleću i kao takvu je zavolite. Preskakanje bara verovatno samo retkima može biti zanimljivo, ali ljubljenje ispod zajedničkog kišobrana, dok kiša rominja, i te kako nije za odbaciti. Zaplešite na kiši, ako ništa drugo.

Puštajte zmaja

Opustiće vas i vratiti u detinjstvo. Bilo da ga napravite sami ili ga kupite, probajte da ga vinete u nebo i trčite za njim.

Devojèica pu¹ta crvenog zmaja Budite lovac na zmajeve ovog proleća!

Budite lovac na zmajeve

Piknik

Odlazak na piknik je uvek dobra ideja. Međutim, s obzirom na to da je zemlja još uvek vlažna, možda je bolje da piknik odložite za koju nedelju. Umesto da cveće berete u prirodi, na pikniku, svratite do pijace i kupite buket zumbula dragim osobama i sebi.

Vožnja bicikla

Očistite zaboravljeni bicikl iz podruma i krenite u vožnju. Ne samo da ćete se fizički aktivirati, već ćete svoje misli razbistriti i možda dokučiti večitu tajnu o smislu života.

Bicikla sa korpom Budite lovac na zmajeve ovog proleća!

Bicikl sa korpom, a u korpi cveće – pravi vesnik proleća

Zasadite cveće

Ukoliko živite u kući, sađenje cveća može predstavljati pravo zadovoljstvo. Naš predlog je da birate cveće jarkih boja, kako bi vam dvorište odisalo veseljem. Ne zaboravite i male, keramičke figure u obliku patuljaka koje uvek izgledaju simpatično dok se smeše iz trave.

Berite bobice

Ima nečeg tajnovitog u branju divljih jagoda, kupina i borovnica u prirodi. Nikada ne znate da li će vas neko prekoriti zbog branja, nikada ne znate da li su otrovne. Da ne pominjemo koliko je slađe kada sami uberete bobičasto voće, nego kada ga kupite u piljari.

Pravite bukete cveća

Ako ne volite da sadite cveće, a vi ga onda berite! Možete da pravite venčiće od poljskog cveća ili bukete narcisa i zumbula, koje ćete stavljati u vaze. Cveće će u vaš životni prostor uneti neophodnu vedrinu i umirujući glas prirode.

Sunčajte se

Prolećno sunce je najzdravije sunce! Iskoristite oskudne zrake prolećnog sunca i uživajte dok vam miluju kožu.

Pravite balone od sapunice

Ko još može da zaboravi užitak koji nam je u detinjstvu predstavljalo pravljenje balona od sapunice? Trudili smo se da napravimo što veći balon i navijali da što duže ostane u vazduhu! Neki od nas su više voleli da beru maslačke i jednim dahom narušavaju njihovu pufnastu strukturu. Kako god, vreme je da se podsetite ovih aktivnosti – bilo sami, bilo u društvu.

Devojèica pravi balone od sapunice Budite lovac na zmajeve ovog proleća!

Baloni od sapunice i maslačci podsećaju na detinjstvo

Posetite lokalni park

Ponesite knjigu i provedite popodne na vazduhu. Ukoliko imate psa, povedite ga sa sobom – uživanje udvoje je lepše. Da biste osetili čari proleća, morate izaći iz kuće. Proleće se dešava u prirodi, proleće progovara opupelim krošnjama drveća, toplom kišom, mirišljavom travom i blagim suncem. Srešćete ga u lokalnom parku!

Izvor fotografija: holiday-designer.com, tumblr.com, solutions.edf.org 


Katarina Nikolić više voli životinje nego ljude. Iskrena je, direktna i voli da filozofira. Kažu da je tvrdoglava, a ona smatra da je samo principijelna. Klasična muzika je opušta.

Comments