Osećanje sreće i zadovoljstva je najvažnija stvar koju možete učiniti za svoje zdravlje. To je čak važnije i od vaše ishrane i fizičke aktivnosti!

Ukoliko niste srećni u poslednje vreme, nemojte da brinete. To se može promeniti i to koliko odmah! Potrebno je samo da to prvo odlučite, a onda i preduzmete nešto po tom pitanju. Evo i šta:

Igrajte igricu (ne na telefonu!)

Okupite svoju porodicu ili prijatelje i igrajte se! Bićete okruženi najdražima, smejaćete se i družiti i videćete koliko se iz minuta u minut vaše raspoloženje popravlja.

FamilyGameNight stock 610x305 Budite srećni, odmah!

Smejte se

Čak i kada ništa nije smešno, čak i kada ste sami u kući, nasmejte se! Smeh je zarazan i momentalno popravlja raspoloženje, podiže samopouzdanje i pomaže lučenje endorfina koji je poznat kao hormon sreće.

Prošetajte se

Ništa vam neće pomoći da se bolje osećate ukoliko ostanete na tom kauču. A tek neće ukoliko slistite tu kesu čipsa. Izađite na svež vazduh, razbistrite glavu, vratićete se kući puni energije.

Pozovite prijatelja

Nemojte da šaljete poruke. Pozovite ga, razgovarajte. Ispričajte se i nasmejte zajedno i više se nećete osećati usamljeno i loše.

Probajte nešto novo

Umesto što vičete kako ništa nije za vas i kako je sve glupo i nema poentu, kako bi bilo da pružite priliku nekim novim iskustvima. Može vas iznenaditi koliko ćete uživati u nečemu za šta i niste znali da postoji, jer niste davali šansu sebi da probate nešto novo.

Pevajte

Pevajte omiljenu pesmu ili neki težak narodnjak koji vam uvek popravi raspoloženje. Pevajte po kući, pod tušem, sami, pred drugima. Šta vas briga, osećaćete se sjajno.

Odmorite

Možda je sve što vam treba mala pauza od svega. Odmorite, naspavajte se, posetite rodbinu, idite u bioskop, u pozorište. Napunićete baterije i biti spremni za nove pobede!

rest1 Budite srećni, odmah!

Preuzmite inicijativu

Aman uradite nešto po pitanju čega god da vam smeta! Nemate posao, raspitajte se, šaljite CV, zovite ljude, gledajte konkurse. Nemate dečka? Izađite, pitajte prijatelje da li imaju nekog slobodnog za vas, pošaljite poruku simpatiji na društvenoj mreži. Ugojili ste se? Prestanite da jedete, krenite na trening, ne od ponedeljka, sad! Ništa se neće rešiti samo od sebe, zato preduzmite nešto.

Udelite kompliment

I vi volite kad dobijete kompliment, zar ne? A verujte još bolji je osećaj kada nekom drugom udelite kompliment, pa vidite koliko se ta osoba obraduje. Pokušajte, popravićete i sebi i drugima dan.

Znajte da će sve biti OK

Verujte, sve će na kraju apsolutno i bez sumnje, biti u redu! Zato nema razloga za brigu. Samo osmeh na lice i budite srećni!


Lenka Gatić

Comments