Hrana je energija                                                           

Dok vas dijetalna kultura uči tome da jedete što manje, imajte na umu da će se, ukoliko se pridržavate ovog saveta, vaše telo osećati slabo ili izgladnelo. Osećaj prekomerne gladi sprečava vas da budete intuitivni u vezi sa onim što telo želi i da donosite odluke na osnovu onoga u čemu biste zaista uživali. Takođe, hrana nije neprijatelj, već je energija. A telu je potrebno mnogo energije samo da bi postojalo, a još više da bi vežbalo, jurilo za taksijem ili imalo zajedničke sastanke po ceo dan.

Vežbanje ne treba da vam bude obaveza nego užitak

Ne postoji osoba koja ima urođenu karakteristiku koja podrazumeva uživanje u intenzivnom vežbanju. Čak je ne poseduju ni vrhunski sportisti, oni zapravo pronalaze radost u treningu. Bez obzira na to da li radite vežbe koje volite, trčite da razbistrite misli i osećate se usredsređenim, ili ste možda pronašli mir i stabilnost u svakodnevnom ritualu vežbanja. Koji god da je razlog u pitanju, vežbajte zato što to želite, a ne zato što morate. Ukoliko niste obožavalac intenzivnih treninga ili trčanja, možete biti aktivni i izvan teretane. Umesto da pozovete taksi, prošetajte do posla. Poslužite se stepenicama umesto liftom. Nekada su i ovako male stvari koje ne iziskuju puno napora, sasvim dovoljne da pokažu neke rezultate.

Slušajte sebe i svoje telo

Svrha popularnih dijeta jeste da vas dovedu do željenog broja kilograma, ali mnogo bitnije pitanje je kako ćete tu kilažu održati. Za sve vas koje imate želju da ostanete u formi, moj vam je savet da se ne oslanjate na dijete koje će doprineti da se osećate letargično ili bolesno. Tajna zdravlja dolazi iznutra, a ne iz spoljnih izvora poput moderne dijete ili plana obroka. Vaše telo već zna šta mu je potrebno da bi bilo zdravo, samo ga treba slušati.

Naslovna fotografija:instagram.com/loveradiationx

Jovana Kalabić

Comments