Proteklih nedelja na društvenim mrežama plasiran je novi trend koji podrazumeva uklanjanje masnog tkiva sa obraza, a naravno, sve je počelo tako što su mnoge poznate ličnosti podlegle ovom trendu.

O čemu je tačno reč i na koji način se masno tkivo skida sa obraza, koliko je bezbedno i da li je zaista rešenje u toj korekciji, otkivamo u nastavku. 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели fan page🌬 (@myheartbels)

Pre svega, šta je to bukalna mast?

Bukalnu mast imamo svi mi i to je upravo onaj jastučić koji se nalazi između jagodica i vilice, pomoću kog se definiše lice. Bukalna mast je jedina mast u telu koja se ne definiše u momentu kad izgubite kilograme, zato ljudi često nakon gubitka kilograma imaju problem upravo sa licem i obrazima.

Kako je ova korekcija stekla popularnost

Pre svega, važno je da sa vama podelimo to da je ovo korekcija koja podrazumeva anesteziju, dakle, uklanja se masno tkivo sa bukalnog masnog jastučića koji se nalazi duboko u obrazu. Nakon što hirurg napravi male rezove sa obe strane unutrašnosti obraza kako bi dopreo do bukalnog jastučića, zatim otklanja svu masnoću.

Pročitajte i ovo: Trendovi za obrve u 2023 – kako ćemo ih iscrtavati?

Kako izgleda oporavak?

Sigurno vas zanima i koja je procedura oporavka nakon same operacije. Dakle, podrazumeva se lagana ishrana, odstupanje od treninga i drugih teških aktivnosti, redovna upotreba hladnih obloga koje će da ublaže otok, a finalan rezultat dolazi tek nakon šestih nedelja kad će otok u potpunosti prestati i tada će vaše lice izgledati onako kako ste želeli.

Da li je ova vrsta korekcije zaista bezbedna?

Danas je medicina izuzetno napredovala i postoje korekcije za toliko stvari, samo jedna od njih je korigovanje obraza. Ipak, ono što je važno napomenuti osobama koje žele da podlegnu ovom ili bilo kom trendu koji podrazumeva ubrizgavanje stranog tela da se prepuste samo i isključivo lekarima koji za to imaju poseban sertifikat. S obzirom na to da je reč o operaciji, ali čak i ako ste odlučili da stavite filere u usne, opet je potrebno da posetite lekara za tu vrstu intervencije.

Ne dozvolite da vas niža cena privuče i da budete nezadovoljni, pa da kasnije morate da korigujete korigovano. Konkretno ovaj tip operacije zahteva da budete u rukama stručnjaka kako ne biste doživeli neprijatnost i kako vam neka od žlezda ne bi bila povređena. Pre same operacije potrebno je da se konsultujete sa lekarom, a ako vam je to prva intervencija, bilo bi dobro da posetite nekoliko stručnjaka i čujete različita mišljenja. Nakon što ste doneli odluku, možete i da zakažete svoju intervenciju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Beauty Leaders (@beautyleaders)

Da li postoji drugi način da se rešite bukalne masti?

Verovatno vam se dopada finalni rezultat, pa razmišljate da li postoji drugi način da se rešite bukalne masti. Fileri tu mnogo mogu da pomognu ali, naravno, oni su kratkotrajno rešenje i bilo bi potrebno da radite korekcije na 6 do 8 meseci. Fileri neće izvući mast, ali će pomoći u konturisanju lica i moći ćete da ostvarite ono što ste naumili.

Kao što smo već naveli, medicina je napredovala i odluka o eventualnim korekcijama je samo na vama, ali pre nego što donesete tu odluku, pokušajte da zavolite sve svoje vrline i mane, jer ćete tako poraditi na samopouzdanju. Ako ovaj tip korekcije bude na vašoj listi želja, ne zaboravite da je poverenje između lekara i pacijenta najvažnije i da je potrebno da se konsultujete pre operacije i budete u potpunosti sigurni da je to ono što želite.

Pročitajte i ovo: Neverovatni trik koji će vaše usne učiniti punijim

Naslovna fotografija: instagram.com/myheartbels

Dragana Stojanović

Comments