Luksuzna britanska modna kuća Burberry je svima poznata po odeći, aksesoarima i parfemima, ali kada je reč o njihovim kolekcijama, definitivno su najbolji kada su u pitanju jakne, kaputi i sl. Kreativni direktor Burberry-ja Christopher Bailey u muškoj kolekciji za jesen zimu 2010/11. akcenat stavlja upravo na tzv. outerwear.

Glavni trendovi ove kolekcije su: military jakne, teksas, kaputi sa kaiševima na struku, zlatna glamurozna dugmad, čizme od crne i braon kože, kardigani, krzneni kaputi i trenč kaputi neonske boje.

U ovoj Burberry kolekciji, ima svih vrsta kaputa: i sofisticiranih, casual ili klasičnih. Predominantne boje su crna, različite nijanse zelene, tamno plava, prefinjena siva, krem i čokoladno braon.

Ako ste mislili da su militari jakne trend samo za jednu sezonu, prevarili ste se. Ovaj trend je tek počeo da vlada muškom modom i po onome što možemo da vidimo, tu je da ostane. Naravno, Christopher je redizajnirao ovaj trend dodavši zlatnim dugmadima malo glamura.

Burberry Prorsum1 Burberry Prorsum menswear jesen/zima 2010/11. Burberry Prorsum2 Burberry Prorsum menswear jesen/zima 2010/11. Burberry Prorsum3 Burberry Prorsum menswear jesen/zima 2010/11. Burberry Prorsum4 Burberry Prorsum menswear jesen/zima 2010/11. Burberry Prorsum5 Burberry Prorsum menswear jesen/zima 2010/11.

Izvor fotografija: unsplash.com

Comments