Burn Studios takmičenje za DJ rezidenturu na Ibici (Burn Residency) je globalno DJ takmičenje lansirano prošle godine. Ono daje priliku talentovanim DJ-evima širom sveta da ostvare svoje snove i postanu zvezde. Nagrada za troje najboljih su DJ rezidenture u nekim od najpoznatijih klubova Ibice – “Café Mambo”, “Sankeys” i “Privilege”. Ove godine, druge po redu, prijavilo se više od 5,000 učesnika iz više od 90 zemalja, a broj učesnika se smanjio na 18 nakon lokalnih mix-off takmičenja.

Ovogodišnje takmičenje počelo je 28. januara. U prvoj rundi bilo je potrebno dostaviti DJ miks u trajanju od najviše 20 minuta; a u drugoj učesnici su se takmičili na finalnoj “Mix Off” žurci u novosadskom klubu “Fabrika”. Lea Dobričić pobedila je u drugom krugu u kom je svojim DJ setom nadvladala jaku konkurenciju ispunivši kriterijume, među kojima su izbor muzike, veština miksovanja, kontakt s publikom, nastup i lična energija.

Untitled 15 Burn Studios takmičenje za DJ rezidenturu na Ibici

Ovogodišnje takmičenje počelo je 28. januara

Lea je zatim, zajedno sa predstavnicima još 17 zemalja, otišla na Ibicu, gde je nakon samo 24 sata ušla u prvih šest, a zatim je osvojila i rezidenturu u klubu “Privilege”. U međuvremenu, pred učesnike je bio postavljen niz izazova, prisustvovali su intenzivnim muzičkim radionicama sa superstar DJ-evima kao što su Fatboy Slim, Avicii, Joe Goddard, Maceo Plex, Solomun i Steve Lawler. Takođe, imali  su i ekskluzivnu priliku da upoznaju ključna imena muzičke industrije, prisustvuju predavanjima o tehnologiji i muzičkom biznisu, kao i da iskuse nezaboravni klabing Ibice – zbog kog je ona poznata kao epicentar elektronike.

Comments