Callebaut je renomirani brend najfinije belgijske čokolade, omiljen među profesionalnim korisnicima širom sveta, po prvi put postaje dostupan na tržišu Srbije, zahvaljujuci saradnji sa kompanijom Silbo d.o.o, koja već više od deset godina za svoj portfolio bira isključivo vrhunske proizvođače prehrambenih proizvoda.

Ovom prilikom predstavljen je veliki izbor poslastica koje su pripremaličuveni belgijski majstor za čokoladne delikatese i skulpture – Mark Pake (Marc Pauquet) i šef poslastičarnice hotela Square Nine – Krsto Radović.

Svi prisutni suimali jedinstvenu priliku da probaju Callebaut čokoladu kroz posebno pripremljene deserte, u čokoladnoj fontani i predivnim pralinama. Ono što je prisutne možda najviše iznenadilo bilo je predstavljanje jedinstvene kombinacije piva i čokolade, kao svojevrsne poslastice. U pitanju je kombinacija posebnog Kabinetovog Stout piva, napravljenog po Belgijskoj recepturi, u kombinaciji sa najfinijom Callebaut čokoladom.

Marcin Niedzielski, Callebaut-ov direktor prodaje za Jugo-istočnu Evropu i Goran Tadić, izvršni direktor kompanije Silbo najavili su da ova saradnja predstavlja važan korak u podizanju kvaliteta ponude u Horeca sektoruu Srbiji. Najavili sui da će 27.11 u prostorijama hotela Square Nine, zajedničkim snagama i uz podršku hotela Square Nine,održati i posebnu prezentaciju za profesionalce iz oblasti pripremanja čokolade, koji će  imati priliku da posmatraju Marka Pakea dok radi i čuju njegove dragocene savete.

Hotel Square Nineovom prilikom najavio je tradicinonalne Dane čokolade, od 28.11. – 8.12. 2013. godine u restoranu The Square, u sklopu hotela, tokom kojih će za sve sugrađane i posetioce biti dostupne inovativne kreacije od najfinijih Callebaut čokolada.

Cokolada Square Nine Callebaut – najfinija belgijska čokolada od sada i u Srbiji

Za ljubitelje čokolade

Callebaut

Sa više od sto godina dugom tradicijom u svojoj delatnosti, Callebaut nudi čokoladu čiji se celokupni proizvodni proces odvija u Belgiji, u najvećoj fabrici čokolade na svetu gde se prati svaka faza proizvodnje, od kakaovca do najrafiniranije belgijske čokolade. Deo je grupacije Barry Callebaut, vodećeg svetskog proizvođača čokolade i kakoa visokog kvaliteta. Callebaut stoga koristi iskustvo, tehnologiju i inovacije ovag magnata koje kombinuje sa potrebama vrhunskog kulinarstva i uvek je u potrazi za što kreativnijim, sofisticiranijim i izvrsnijim načinima korišćenja čokolade. Preko velikog broja edukativnih centara širom sveta i svog tima majstora u izradi čokoladnih pralina i drugih poslastica, takozvanih Akademija čokolade, Ambasadora čokolade i tehničkih savetnika, Callebaut je u stalnom dodiru sa svojim korisnicima i posvećen je podsticanju novih trendova i sve inspirativnijim pristupima u spravljanju vrhunskih čokoladnih poslastica.

Kompanija Silbo

Kompanija Silbo d.o.o. Beograd se već više od 10 godina bavi uvozom i distribucijom prehrambenih proizvoda.  Stalnim istraživanjem i uvođenjem najkvalitetnijih proizvoda, otkrivamo nove ukuse i pružamo veliki broj mogućnosti, jer naš asortiman čine raznovrsne grupe proizvoda (mlečni proizvodi, suvomesnati, testenine, dodaci jelima, konditori i dr.). Trenutno su naši dobavljači Campina, Meggle, PIK Vrbovec, BMI (Paladin), AIA (Wudy), Zanetti, Ritter Sport i dr. Kompanija Callebaut savršeno se uklopila u naše osnovne kriterijume odabira – kvalitet i ukus, te će obogatiti našu ponudu u Horeca segmentu.

Goran Tadic Silbo Callebaut – najfinija belgijska čokolada od sada i u Srbiji

Goran Tadić - Silbo

Kabinet Brewery

Kabinet Brewery je nastao iz ideje o craft pivari koja bi od raznovrsnih i kvalitetnih sastojaka pristiglih sa raznih strana sveta proizvodila, nefiltrirano i nepasterizovano zanatsko pivo.

Iz ljubavi prema craft pivu, uz savremenu tehnologiju, Kabinet istražuje već poznate ukuse piva, otkriva zaboravljene i stvara neke nove, sa željom da svaki dan budemo u mogućnosti da pijemo pivo koje odgovara našem trenutnom raspoloženju ili hrani i da se uz njega osećamo posebno.

U Kabinetu veruju da proizvodnja piva, pored kvalitetnih sastojaka i znanja, zahteva strpljenje i smelost, kako bi svaka čaša piva otkrila sva svoja bogatstva i arome.

Cokoladna fontana Callebaut – najfinija belgijska čokolada od sada i u Srbiji

Čokoladna fontana

Piva iz ovog ’’Kabineta retkosti’’ pokušavaju da stvore  sliku širokog pivskog sveta u malom i da okupe na jednom mestu ukuse koje sa sobom donosi craft pivo. Krajem 2013., pivara Kabinet će otvoriti svoja vrata u Nemenikućama kod Kosmaja.

Comments