Kada govorimo o velikim imenima u modnoj industriji, ne treba zaboraviti ni Calvin Klein. Osnovana 1968., ova kompanija postigla je vremenom uspeh širom sveta. Okarakterisan kao majstor minimalizma, njegov osvežavajući stil prihvatile su prvo žene, a zatim i muškarci.

Počevši kao radnja za kapute za žene, a zatim i muškarce, brend se proširio na sportswear, klasične blejzere i veš za žene. Nakon toga lansirana je i kolekcija aksesoara, koja je obuhvatila cipele, kaiševe, naočare za sunce i krzno.

Kada se radi o kolekciji za sezonu jesen 2010, ona je obuhvatila sve od sportske odeće do klasičnih biznis odela i na taj način ispunila sva muška očekivanja kada je moda u pitanju. U ovoj minimalističkoj kolekciji, Calvin Klein odabrao je neutralnu paletu boja. Preko nijansi sive do bele, braon i crne, svi modeli imaju sofisticiran izgled. Ono što nam je ovde najviše privuklo pažnju su kaputi sa sportskim pantalonama i glomaznim cipelama, kožni blejzeri, dugi trenč kaputi, kože jakne sa sitnim detaljima, odela sa apstraktnim printovima, sportske jakne, pilotske kožne jakne i minimalistički kaputi bez jasnog oblika.

Comments