U okviru naše nove rubrike “Čarobni svet knjiga” predstavljaćemo vam vrlo interesantne knjige, novosti i zanimljivosti iz književnog sveta. Vodićemo vas na virtuelno putovanje kroz vreme, razne priče i književne žanrove. Ukoliko ste ljubitelj knjiga, sigurni smo da ćete sa uživanjem pratiti i čitati ovu našu rubriku.

Jednom prilikom smo vas upoznali sa “Assouline” izdavačkom kućom koja se bavi objavljivanjem luksuznih i bogato ilustrovanih knjiga. U “Assouline” knjižarama možete pronaći knjige o istoriji, umetnosti, dizajnu, putovanjima, modi, kao i o popularnim brendovima.

Danas vam predstavljamo izuzetno interesantnu knjigu autora Berenis Džefroj-Šnajter (Berenice Geoffroy-Schneiter) pod nazivom “Egipat u doba faraona – knjiga igre” (Egypt in the time of Pharaons – Egypt Game Book) koju možete da pronađete u “Assouline” knjižarama.

slika13.jpg3 Čarobni svet knjiga: “Egipat u doba faraona, knjiga igre”

“Egipat u doba faraona – knjiga igre”

“Egipat u doba faraona – knjiga igre” je fenomenalna knjiga koja na vrlo interesantan način upoznaje čitaoce sa egipatskom kulturom i običajima. Ona istražuje sve aspekte drevnog Egipta – od svakodnevnog života, preko religije, pa sve do umetnosti i arhitekture.

slika23.jpg3 Čarobni svet knjiga: “Egipat u doba faraona, knjiga igre”

Priča o Tutankamonovoj maski

Ova knjiga sadrži kako tekstove, tako i interesantne igre pomoću kojih čitaoci mogu da nauče nešto novo o Egiptu, ali i da potvrde svoje znanje.

slika33.jpg3 Čarobni svet knjiga: “Egipat u doba faraona, knjiga igre”

Praktični vodič kroz predstojeće poglavlje knjige

Čitajući ovu knjigu otkrićete misteriju egipatskih piramida, a ni kult mačaka vam više neće biti tajanstven.

slika43.jpg3 Čarobni svet knjiga: “Egipat u doba faraona, knjiga igre”

Ljubavne veze egipatskih vladara – interesantna igra

slika52.jpg2 Čarobni svet knjiga: “Egipat u doba faraona, knjiga igre”

Početak priče o balzamovanju

slika62.jpg2 Čarobni svet knjiga: “Egipat u doba faraona, knjiga igre”

Priča o svetim životinjama, kao i o bogovima koje su one predstavljale

“Kakvu je ulogu imala Sfinga u životu Egipćana? Kako da razlikujete portrete faraona? Kakav je bio festival u Gornjem Egiptu? Šta je Nefeti najviše volela da jede?” – to su samo neka od pitanja na koja će vam ova fascinantna knjiga odgovoriti.

Izvor fotografija: assouline.com


Aleksandra Grujić – Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu. Više informacija o Aleksandrinim interesovanjima i stilu, kao i o njenom novinarskom radu možete da saznate putem ovog sajta.

Comments