Knjiga “Planete” (Planets) delo je svesrtanog čoveka po imenu Tijeri Despon (Thierry W. Despont). Tijeri je arhitekta, dizajner i slikar. On je kombinujući geomertijsku oštrinu i gesturalne apstrakcije naslikao predivne slike planeta. Knjiga je zbirka veličanstvenih slika planeta koja čitaocima na odličan način prikazuje delove nebeskog carstva. Ova knjiga je odlična za sve ljubitelje svemira, ali i umetnosti jer pored informacija o ovim nebeskim telima, ona sadrži i mnoštvo slika koje je Tijeri lično naslikao.

Tijeri je predstavio izrazito interesantne površine planeta čije su šare božanstvene i različite, od štrafti, preko krugova, pa sve do apstraktnih motiva.

U knjizi je predstavljen beskrajni svemirski kolaž, koje čine prvenstveno planete, zatim zvezde i zvezdana prašina, kao i magma. Misteriozna nebeska tela, svetla, tamna i daleka iziskuju strahopoštovanje čoveka.

01 Knjiga Planete Čarobni svet knjiga: “Planete”

Knjiga “Planete” –Tijeri Despon

02 Knjiga Planete Čarobni svet knjiga: “Planete”

Fantastičan reljef

03 Knjiga Planete Čarobni svet knjiga: “Planete”

Odličan kontrast boja koji pokazuje površinu planete

04 Knjiga Planete Čarobni svet knjiga: “Planete”

Još jedna odlična slika koja je Tijerevo delo

05 Knjiga Planete Čarobni svet knjiga: “Planete”

Odličnim slikarskim potezima Tijeri dočarava erupcije i druge reakcije koje se odigravaju na planetama

Izvor fotografija: assouline.com


Aleksandra Grujić – Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu. Više informacija o Aleksandrinim interesovanjima i stilu, kao i o njenom novinarskom radu možete da saznate putem ovog sajta.

Comments