Hajde da kažemo da vas neko pita da uzmete otrov da biste živeli duže. Iznenađeni? Kada kažemo da uz pomoć ugljenih hidrata možete da dobijete trbušnjake, osećaćete se isto. Ali, istina je da možete. Evo kako možete da koristite, recimo, krompir i hleb da dobijete telo supermodela.

Krompir

Previše bilo čega je loše. Ali, ako možete da pazite na količinu i vreme, onda nema problema. Ovakva vrsta hrane povećava količinu serotonina u telu. Štaviše, pomaže vam da bolje spavate, te stoga, pojačava rad metabolizma. Ako jedete ugljene hidrate u roku od 30 minuta nakon vežbanja ili pre, može samo da vam pomogne, jer krompir sadrži vitamin C i elektrolite kao što je potazijum, koji mišićima daje glikogen. Zaboravite na kesice čipsa!

s1 Četiri načina kojima nam ugljeni hidrati pomažu

Koristite magiju krompira

Ponovo krompir

Najčešći savet za gubljenje težine je da izbacite krompir iz ishrane. Ne slušajte ovo, nego uradite sledeće: ohladite krompir pre nego što ga budete jeli. Ovo će povećati nivo otpornosti skroba i umanjiti glikemijske nivoe. Ovakva hrana vam daje energiju i umanjuje taloženje masti.

Pirinač

Još jedna namirnica u kojoj možete da uživate bez griže savesti je pirinač. Kada se jede sa pravom hranom, sa pasuljem, recimo, beli pirinač drži insulin na dobrom nivou. Kombinacija pirinča i pasulja utiče na želudac tako što ga smanjuje.

s3 Četiri načina kojima nam ugljeni hidrati pomažu

Pirinač je fin

Hleb

Smanjite kalorije unosom hleba? Zvuči potpuno nerealno, zar ne? Beli hleb ima visok glikemijski nivo. Ali, ima drugih varijacija vekne koja može da vam pomogne. Alternative poput hleba od soje mogu biti odlične. Naravno, to ne znači da ga premažete sa više putera ili majoneza!

s4 Četiri načina kojima nam ugljeni hidrati pomažu

Smanjite kalorije unosom hleba


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments