Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Air Max revolucija uz the Spot

Četvrtak sa Dunjom: Dan zaljubljenosti

Četvrtak sa Dunjom: Dan zaljubljenosti

Danas je Dan zaljubljenosti, dan izmišljen za sve ljude koji su zaljubljeni u nekog. Ja ne znam čemu tačno služi taj Dan zaljubljenosti, ni da li je tog dana zaljubljenost veća nego drugim danima, al’ kad već postoji onda to valjda znači da nekome treba.

Koliko ja znam, ta zaljubljenost ima mnogo veze sa ljubavlju, ja mislim da je to skoro isto, samo što je zaljubljenost malo neozbiljnija od ljubavi, ali je isto jako lepo kad se desi, mada niko ne može da zna kad će da ga snađe zaljubljenost. To se dešava isto k’o prehlada, kad neko odjednom oseti da mu nije baš dobro, ali kad se zaljubi onda ne treba da ide kod doktora, nego treba da sedne i da porazmisli u koga se tačno zaljubio. Dok to ne sazna, neće mu biti bolje, mada mu neće biti bolje ni kad sazna, jer zaljubljenost može dugo da traje, ponekad čak traje i po ceo život.

Slika Četvrtak sa Dunjom: Dan zaljubljenosti

Zaljubljenost je kao prehlada, samo je mnogo lepša

Obično se i zaljubljenost i ljubav dešavaju između muških i ženskih osoba, mada ne mora da znači. Ja sam čula da se ponekad desi da se neka devojka zaljubi u drugu neku devojku, ili da se momak zaljubi u momka, ali sam isto čula da se to mnogim ljudima ne sviđa, jer misle da to ne bi trebalo tako da bude.

Ja znam da vam kažem štošta o ljubavi, ali ne znam ništa u vezi tog zaljubljivanja i kako se to tačno dešava, a mislim da to baš ne znaju ni mnogo viši ljudi od mene. Valjda se oko toga niko ništa ne pita, nego se sve dešava onako nekako, tek tako i gotovo. Neko se zaljubi i nema šta tu da se pita kako i zbog čega i u koga, nego je to tako kako je i ne može niko da kaže da bi to trebalo drugačije. Ja mislim da nikoga ne treba da bude briga ko je u koga zaljubljen, jer zaljubljenost nikad ne može da bude nešto loše, ona je isto k’o i ljubav – najlepše nešto što može da se desi u životu i zato bi bilo bezveze da bilo ko ima nešto protiv bilo čije zaljubljenosti. Ja to tako mislim.

Ne znam čemu tačno služi taj Dan zaljubljenosti, možda nekome treba zbog nečega, ali mislim da kad već postoji, ne bi bilo loše da se tog dana dešava mnogo više zaljubljivanja nego drugim danima. To bi bilo lepo!

Prethodne tekstove iz serijala “Četvrtak sa Dunjom” možete pogledati ovde.


Dunja je jedna sasvim neobična devojčica koja vodi buran život. Sa četiri godine izbačena je iz vrtića zbog ujedanja, sa pet je odlučila da se nikad u životu neće zaljubiti, sa šest je naučila da koristi Facebook, a sada sa svojih velikih sedam godina krenula je u školu da nauči još štošta. Ne voli mnogo drugu decu, jer se ponašaju previše detinjasto, a ne voli mnogo ni odrasle zato što su previše ozbiljni. Sa Milanom više ne razgovara.

Editors choice