Chanel 2.55 zaista predstavlja must have zbog svog vintage ali i modernog izgleda. Kreirala je Coco Chanel u februaru 1955. godine i upravo tako je i dobila naziv.

Svaki njen delić priča svoju priču.
• Postava – Boja postave predstavlja boju školskih uniformi manastira u kome je cococ odrasla.
• Unutrašnja pregrada – Postoji unutrašnji džep sa prednje strane tašnice i tu je Coco krila svoja ljubavna pisma.
• Zadnja strana – Sa zadnje strane postoji pregrada gde je Coco čuvala novac za rezervu.
• Lanac preko ramena– Ideju je dobila od lanaca na kojima su časne sestre u manastiru u kome je odrasla držale ključeve.
• Mehanizam zatvaranja – ‘’Brava’’ kojom se zatvara 2.55 je drugačija od klasičnog duplog CC logo-a i zove se Mademoiselle Lock, jer se Coco nije nikad udavala

Izgleda da je ova torbica postigla toliki uspeh zbog svog jednostavnog i komfornog dizajna. Lanci koji idu preko ramena dopuštaju ženi da bude slobodnija a ipak da nosi sve potrebne sitnice.

Chanel torbe su poznate po visokom kvalitetu, prelepom dizajnu i atraktivnosti, a zahvaljujući godinama iskustva i fokusa na savršenstvo i stil.

Chanel 2.55 tašne postoje u više boja, pre svega tradicionalnoj crnoj i beloj, a zatim i zlatna, srebrna, ljubičasta, teget…

U februaru 2005. godine Karl Lagerfeld je uradio redizajn Chanel 2.55. Redizajn ove tašne je bio veliki uspeh ali je ipak veći deo originalnog dizajna zadržan. Izgleda da je samo originalni dupli C logo bio promena. Takođe, i veličina torbica varira od najveće do najmanje, sa ciljem da zadovolji potrebe svake žene.

Holivudske zvezde vole Chanel 2.55, a među njima i Renee Zellweger, Nicole Richie, Lauren Conrad, Mischa Barton, Eva Mendez, Sienna Miller i Lindsay Lohan.

Dakle, ako tražite tašnu koja je večni klasik i sa kojom ćete se uvek isticati, Chanel 2.55 je pravi izbor za vas!

Izvor fotografija: instagram.com, unsplash.com

Comments