Posle godina organizovanja spektakularnih i šarenolikih revija, Karl Lagerfeld se ovaj put odlučio za jednostavnost. U okviru Pariskog Fashion Week-a, Chanel haute couture kolekcija za proleće/leto 2011. je održana u paviljonu Cambon. Tema kolekcije je bila suptilnost. Lagerfeld se igrao modelima i pravio veliki kontrast između strukturiranosti i sofisticiranosti, casual look-a i elegancije, “haute couture” i “ready-to-wear”.

Najzastupljenija boja je boja bisera, koja je prožeta kroz lagane, meke i svetlucave materijale. Još jedna stvar koja definiše ovu kolekciju jeste kroj modela i gotovo nestvaran način na koji je tkanina obrađena, ukrašena perjem ili delikatnim vezom dijamanata koji krase haljine. Lagerfeld je predstavio ženu koja bezazleno šeta sa stilom, prožetim klasičnom elegancijom Audrey Hepburn. Ovaj minimalistički šik je iskombinovan sa baletankama  koje u ovoj kombinaciji i te kako naglašavaju prefinjenost i ženstvenost.

Reviju je otvorila Karolina Kurkova, koja je u naručju nosila jagnje, a naša mlada manekenka Simona Andrejić (pobednica Ellite Model Look 2009 za Srbiju) imala je čast da zatvori reviju. Reviji je prisustvovalo puno poznatih ličnosti, između ostalog Kate Moss, Alexa Chung, Baptiste Giabiconi, Vanessa Paradis, Diane Kruger, Kirsten Dunst i Pedro Almodóvar, a za muzički deo programa bio je zadužen legendarni Boy George.


Mia Pešić je diplomirani inženjer organizacionih nauka. Uživa u šopingu, putovanjima i ispijanju kafa sa prijateljima. Zaljubljenik u modu, kolekcionar cipela i veliki poštovalac Karla Lagerfelda. Beskompromisni borac protiv ”fake” stvari, prirodnog krzna i kariranih stolnjaka. Omiljena rečenica: “In order to be irreplaceable, one must always be different.”

Comments