Svake sezone Chanel nam velikodušno ponudi ne jednu, već dve kolekcije! Pored regularne kolekcije koja je sama po sebi itekako luksuzna, jer ipak Chanel je Chanel, dobijamo još jednu koja sadrži samo, kako ih onu nazivaju, “Outstanding pieces” koja celu stvar podiže na jedan sasvim novi, super visoki nivo. Ti komadi su toliko posebni i skupi da će čak i redovnim konzumentima Chanela ostati samo neštiklirano polje u wish listi.

Tasna 1. Chanel Paris Byzance kolekcija Tasna 2. Chanel Paris Byzance kolekcija Tasna 3. Chanel Paris Byzance kolekcija Tasna 4. Chanel Paris Byzance kolekcija Tasna 5. Chanel Paris Byzance kolekcija Tasna 6. Chanel Paris Byzance kolekcija tasna 7. Chanel Paris Byzance kolekcija Tasna 8. Chanel Paris Byzance kolekcija Tasna 9. Chanel Paris Byzance kolekcija Tasna 10 Chanel Paris Byzance kolekcija

Te snežne večeri sedmog decembra, Chanelov couture salon u ulici “Rue Cambon” 31, bio je kompletno preuređen:  zidovi su bili prekriveni bronzanim šljokicama, stolovi su bili od obojenog stakla, orijentalne lampe mistično su svetlucale, jastučići na sofama bili su ručno oslikani specijalno za tu priliku i sve je podsećalo na haremsku atmosferu. Cela prostorija ličila je na vremensku kapsulu koja je posetioce vratila 15 vekova unazad, u doba sjajnog Vizantijskog carstva i njegove čuvene carice Teodore. U vreme kad se Konstantinopolj još nije zvao Istanbul. Moderni Pariz je u tom momentu izgledao tako daleko.

Decor Chanel Paris Byzance kolekcija decor paris byzance1 Chanel Paris Byzance kolekcija

Karl Lagerfeld je rekao da voli moćne i snažne žene i da mu je upravo carica Teodora poslužila kao inspiracija za ovu kolekciju. Takođe, napravio je i paralelu između nje i Coco rečima: “Teodora je bila izvođač u cirkusu, da bi kasnije postala carica, dok je Chanel bila pevačica da bi kasnije poslala modna carica”.

Cela kolekcija obiluje ručno rađenim komadima, od kojih neki dostižu i cenu od vrtoglavih 40,000. Ekstravagantne 2.55 tašne izrađene su od koža pitona i krokodila, ukrašene kamenjem i zlatnim lancima. Nakit je dominantno zlatne boje ukrašen kamenjem raznih boja.

Nakit Chanel Paris Byzance kolekcija Nakit. Chanel Paris Byzance kolekcija Nakit1. Chanel Paris Byzance kolekcija Nakit 2. Chanel Paris Byzance kolekcija Nakit 3. Chanel Paris Byzance kolekcija Nakit 4. Chanel Paris Byzance kolekcija Nakit 5. Chanel Paris Byzance kolekcija

Šminka koja prati ovu kolekciju u zemljanim je tonovima: zlatna, bronzana, braon i crna upotpunjena crvenim ružom. U pitanju je ograničena kolekcija od samo 1,500 komada koja će moći da se kupi samo u Rimu i Milanu. Ovu paletu boja osmislio je čuveni Piter Filips (Peter Philips).

11 Chanel Paris Byzance kolekcija 41 Chanel Paris Byzance kolekcija 51 Chanel Paris Byzance kolekcija chanel pre fall 2011 les 4 ombres eye shadow quad topkapi Chanel Paris Byzance kolekcija

Mina Božović je ekonomista i veliki zaljubljenik u modu i dizajn. Obožava svoju porodicu, prijatelje i dečka i ne bi ih menjala ni za šta na svetu. Trenutno u potrazi za cool dečijom odećom za svoje obožavano kumče. U slobodno vreme uređuje svoj blog Fashion Affairs. Ne veruje u bajke, ali veruje u svoje snove. Omiljena rečenica: “Life is what you make it so let’s make it memorable!”

Comments