Taman kada smo se uželeli nekih spektakularnih modnih revija (nedelje mode su bile davno, a o Victoria’s Secret reviji i dalje ne znamo šta da mislimo), Chanel i Versace su rešili da usliše naše molbe za spektaklom i održe revije koje su bile tako kul svaka ponaosob da zasluženo nose titulu modnih događaja nedelje!

Oživljavanje Starog Egipta

Chanel je postao drugi modni brend ikad koji je održao reviju u Metropolitan Museum of Art (Valentino je bio prvi, ali je to bilo tokom ranih osamdesetih) u Njujorku. S obzirom na to da je ideja vodilja nove kolekcije Karla Lagerfelda bio Stari Egipat, osim komada koje su nosili modeli, celokupnoj atmosferi je doprinela i specifična scenografija koja je uključivala i Temple of Dendur, jedan od najpoznatijih egipatkih hramova i “komada” koje muzej poseduje.

U pozadini su se čuli taktovi pesme “Egypt, Egypt” (The Egyptian Lover), a modeli su bili odeveni po uzoru na najpoznatije egipatske faraone. Razmišljaj u pravcu komada sa istaknutim grudima i ramenima, slojevito nanizanih ogrlica, mnogo zlatnih motiva i naravno – dramatično iscrtanog ajlajnera. Kada bi Stari Egipat živeo danas, izgledao bi ovako – jako dobro!

Naravno, Karl Lagerfeld nije odustao od prepoznatljivog Chanel modnog nasleđa iako je u velikoj meri izašao iz očekivanih okvira kreirajući ovu Metier d’Arts kolekciju. Prikazani komadi su zadržali čuveno pletivo, samo u malo slobodnijoj i laganijoj formi, upotpunjeno idejom o tome kako su nekada izgledali faraoni, pa čak i mumije. No, ne daj da te to zaplaši, mnoge od ovih komada bismo zaista mogle da nosimo IRL! Dakle, Chanel kao Chanel, samo dosta ležernije i samim tim dosta lepše i više mladalački. 

Kaja Gerber je naravno bila zvezda večeri, baš kao i Farel Vilijams koji se pokazao da se odlično snalazi čak i u ulozi modela! Postoji li nešto što taj čovek ne može?!

Revija je zaista bila odlična, ne znamo da li zbog same kolekcije ili celokupne ideje, a Karl Lagerfeld je, očekivano, na kraju pozdravljen jakim i dugim aplauzom.

Comments