Verovatno možemo pomalo i da krivimo Billie Eilish za mnoge današnje modne trendove, pogotovo kada je u pitanju najnoviji trend i dominacija chartreuse zelene boje! U drugoj polovini jula meseca, ova pevačica kao frontmen GEN Z generacije je počela da uključuje ovu boju u svakodnevnim modnim kombinacijama, što se brzo proširilo i na ostatak sveta. Od ulica Kopenhagena, preko celog Louis Vuitton butika, pa sve do Nedelje mode u Londonu. 

Onda, preko noći su mnoge druge poznate ličnosti počele da koriste ovu boju u svojim modnim kombinacijama i novi trend je rođen. Rihanna, Normani, pa čak i glumac Timothée Chalamet su samo neki od pratioca ovog trenda.

Nakon što je jedno vreme vladala slime zelena kao jedna od glavnih boja koju si morala da imaš u ormanu u vidu nekog odevnog komada, chartreuse zelena je daleko više interesantniji i moderniji izbor koji možeš da uključiš u svoje odevne kombinacije.

Iako se zasluge za ovaj trend prepisuju Billie Eilish, ipak je Normani bila ta koja je prva ponela ovu boju još u maju mesecu, kada je slavila svoj rođendan sa prijateljima. Njen chartreuse zeleni kupaći je oduševio sve modne kritičare, a u pitanju je realno jedan sasvim jednostavan i običan komad odeće.

Ova boja nije bila toliko popularna istog trenutka širom (modnog) sveta, jer je u pitanju bilo ipak nešto novo i sveže, i niko se nije usuđivao da ovu boju iskombinuje malo bolje u svoj outfit. Kada je kao jedan od najvećih trendsetera, Rihanna, obukla odevni komad u ovoj boji za potrebe Fenty Beauty kampanje, ona je dobila epitet prefinjenosti i glamura koji je bio potreban da bi se rodio trend.

Comments