Koren zdrave ishrane

Biljka koju su naše bake koristile da naprave napitak sličnog ukusa kao što je kafa, cikorija već vekovima predstavlja moćnog saveznika zdravog tela. Ova mala biljka ima čudesne zdravstvene prednosti, od ublažavanja probavnih problema, sprečavanja srčanih bolesti, kao i prirodni sedativ čuva naše burbege. Kako je intolerancija na hranu postala poznat fenomen koji pogađa više od 40 % populacije koji najčešće imaju problem sa sindromom iritiranog creva, nije ni čudo što se sve više uočava neraskidiva veza između zdrave ishrane i optimalnog zdravlja organizma.

Dokazani probiotik

Cikorija ima izuzetna lekovita svojstva i zauzima posebno mesto u narodnoj medicini. Cikorija je drevna, korovska biljka iz porodice maslačaka koja u svojoj divljoj formi raste u mnogim delovima zemlje. Jedan od najčešćih razloga za dodavanje cikorije u ishranu je unapređenje funkcije sistema za varenje. Cikorija sadrži inulin, moćan probiotik. Ova bogata vlakna se takođe nalazi u luku, bananama, artičokama i verno skladište ugljene hidrate. Koren cikorije na prvom mestu ima blagotvorno dejstvo na digestivni sistem pa se tradicionalno koristi za lečenje gastritisa i kolitisa. Koren cikorije doprinosi zdravom okruženju našeg organizma jer podstiče varenje, jača i čisti želudac, pročišćava jetru, slezinu i bubrege, podstiče lučenje žuči i izlučivanje mokraće, leči anemiju i žuticu.

Slušaj šta ti stomak kaže!

U većini društava širom sveta, samo polovina dijetetskih vlakana koje unosimo u naše telo se zaista potroši za tu svrhu. Veći unos vlakana dovodi do veće aktivnosti u stomaku, tako da onda osećamo da nam creva glasno rade i da se “nešto događa” u našem stomaku. To je zapravo sasvim normalno i glavni razlog zašto smo povećali našu potrošnju vlakana u ishrani. Naš stomak nije “lenj i tih” već aktivno koristi vlakna i koristi sve njene zdravstvene prednosti. Naravno, svačije iskustvo je drugačije i zbog toga je važno da individualno osetimo koliko vlakana treba da unesemo. Trebalo bi da povećamo unos vlakana postepeno kako bismo svojom želudcu dali vremena da se prilagodi.

Ova čudesna biljka ima brojne nutritivne vrednosti – odličan je izvor vitamina i minerala. Obogaćena je cinkom, magnezijumom, manganom, kalcijumom, gvožđem, folnom kiselinom i kalijumom, kao i vitaminima A, B6, C, E i K. Cikorija se koristi već stotinama godina kao biljni lek za mnoge bolesti, a nastavlja dokazivati svoju vrednost i dan danas.

Cikorija Čudesna biljka za zdravlje celog organizma Cikorija: Čudesna biljka za zdravlje celog organizma

Sada vam Wellness nudi novi jedinstveni keks sa prirodnim inulinom iz cikorije, koji podržava bolje varenje. Novi Wellness Digestive bogat je biljnim vlaknima iz cikorije, suve šljive, suve smokve i žitarica koje pored izvrsnog ukusa imaju blagotvorno dejstvo na vaš stomak.

Obogatite svoj dan kvalitetnim sastojcima i neka Wellness Digestive postane sastavni deo vaše uravnotežene ishrane i zdravog načina života.

Comments