Fasciniran moćima masaže i aromaterapije u kozmetici, Žan-Luj Puaru, osnivač kozmetičke kuće Cinq Mondes (Pet svetova), deset godina je putovao svetom tražeči najbolje tretmane i masaže. Sarađivao je sa lekarima, kozmetolozima i farmaceutima iz Maroka, Indije, Kine, Japana, Egipta… doslovno iz celog sveta. Prikupio je drevne recepte bazirane na biljkama sa matičnog tla i prilagodio ih savremenoj upotrebi.

CINQ MONDES hamam Cinq Mondes: Kozmetika koja je pokupila najbolje recepte u svetu

Prvi Cinq Mondes SPA osnovan je 2000. godine u Parizu na trgu Opera, sa ambicioznom idejom da ponudi najbolje rituale lepote iz celog sveta: Ajurvedsku masažu, Aromatičnu japansku cvetnu kupku, Boje i arome hamama, polinežanske masaže… Uz ove tretmane kreirana je i linija kućne kozmetike, pa možete sebi priuštiti u kući tretman istim preparatima kakvim se tretiraju gosti u luksuznim SPA centrima, poput Monte Carlo Bay & Resort hotela u Monaku ili Beau Rivage Palace u Lozani. Možete ih nabaviti ekskluzivno u parfimeriji Metropoliten. Iskoristite priliku da uz novogodišnji popust priuštite sebi ovu kozmetiku za uživanje.

Japanska kada Cinq Mondes: Kozmetika koja je pokupila najbolje recepte u svetu

Indija: melem od tri ajurvedska ulja 

Ajurveda je umetnost dugovečnosti usmerena na harmoniju fizičkog, duhovnog i estetskog. Ulja susama (simbol besmrtnosti u Indiji), indijskog drveta nem (sanskritsko ime za grm koji leči sve bolesti) i arapskog tamjana, bogata esencijalnim masnim kiselinama hrani kožu i čuva njenu vlagu. Ovaj bogati melem sadrži i esencijalna ulja đumbira, sandalovine i kedra za relaksaciju i pročišćavanje kože.

Melem od tri ajurvedska ulja Cinq Mondes: Kozmetika koja je pokupila najbolje recepte u svetu

Tahiti: piling kokosom i nega uljem avokada

Inspirisan tradicionalnom farmakopejom koju su koristili iscelitelji Polinezije, “kraljevski” piling sa kokosovom puderom i šećerom, balzam sa prirodnim sedefom i ulje avokada, nose u sebi kombinaciju monoi i noni ekstrakta sa Tahitija, poznatih po svojim regenerativnim svojstvima, sa prirodnim sedefom.

Polinezija Cinq Mondes: Kozmetika koja je pokupila najbolje recepte u svetu

Indonezija: piling sa bademom i cimetom

Aromatski piling sa začinima, po receptu sa Indonezije, čisti kožu mlevenim bademom, neguje je uljem vanile i palminim voskom, ostavlja na njoj miris pačulija, cimeta i karanfilića i nežan, mek trag.

piling sa začinima Cinq Mondes: Kozmetika koja je pokupila najbolje recepte u svetu

Tajland: piling zdrobljenom papajom 

Prepustite se dekadentnom uživanju i svežini narandžastog pilinga sa papajom, po receptu sa Sijama. Pire od papaje očistiće kožu svojim semenkama i natopiti je svežinom.

Pilre od papaje Cinq Mondes: Kozmetika koja je pokupila najbolje recepte u svetu

Tajland: tropski orasi u pčelinjem vosku

Balzam za telo od tropskih oraha je nešto bez čega više nećete moći da zamislite negu tela. Tri ulja iz indijskog, tamanu i kokosovog oraha sa pčelinjim voskom preobraziće vašu kožu u nešto mirisno i meko, do tada nepoznato.

balzam Cinq Mondes: Kozmetika koja je pokupila najbolje recepte u svetu

Ulja sa mirisom Istoka i Zapada

Uljne kupke Bengalor, Siam, Java, Atlas i Kyoto unose u vaš ritual tuširanja i kupanja hidrirajuća ulja za negu i mirise Indije, Tajlanda, Maroka i Japana.

Uljne kupke Cinq Mondes: Kozmetika koja je pokupila najbolje recepte u svetu

Za potpun spa ugođaj, upotpunite kupku jednom od odgovarajućih mirisnih sveća.

sveće Cinq Mondes: Kozmetika koja je pokupila najbolje recepte u svetu

Parfimerija Metropoliten je za vas napravila tri praznična Cinq Mondes paketa sa posebnim novogodišnjim popustima ili poklonom. Vi takođe možete kreirati svoj paket sa popustom – ili odabrati neki od ponuđenih poklon proizvoda.

Cinq Mondes 2 paket Cinq Mondes: Kozmetika koja je pokupila najbolje recepte u svetu

Cinq Mondes preparati nemaju veštačke boje, mineralna ulja i silikone, prirodnog su, a neki i organskog, porekla sa sertifikatom EkoCert, bez parabena.

U Beogradu ih možete naći samo u parfimeriji Metropoliten.

Poslednja1 Cinq Mondes: Kozmetika koja je pokupila najbolje recepte u svetu

Parfimerija Metropoliten, ugao Zmaja od Noćaja i Kralja Petra, Beograd. Jedinstven izbor ekskluzivnih parfema i kozmetike. www.metropoliten.rs 

Comments