Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Ljubitelji čitanja, došlo je vreme da napravite neke promene! Šta kažete ne ideju da čitate mnogo brže nego što ste mogli dosad? Šta kažete na to da možete da pročitate roman za manje od 90 minuta?

Nije nemoguće, jer je softverski proizvođač Spritz proizveo novi program koji će vas oduševiti! U saradnji sa Samsungom ova kompanija je počela sa razvojem aplikacije koja će vam pomoći da razvijete sposobnost brzog čitanja.

Način na koji ova aplikacija radi je tako da brzo smenjuje pred vašim očima reč po reč koja je ispisana tako da centar reči bude blago ulevo, jer naš mozak funkcioniše baš tako što detektuje i pamti reči u tom položaju.

3027008 inline i unnamed Čitajte 500 reči u minuti

Spritz je omogućio da aplikacija detektuje gde je optimalna prepoznatljivost reči, tj. gde je centar reči koje će naš mozak najbrže prepoznati. Slovo koje je centar reči dalje obeleže crvenom bojom, dok su ostala slova crna. Tako se onda reči smenjuju pred našim očima u različitim brzinama.

Dvestapedeset reči u minuti ne bi trebalo da predstavljaju veliki problem većini ljudi. Međutim, već za 500 reči u minuti potrebna je vežba!


Lenka Gatić

Editors choice