claudia schiffer 9 Claudia Schiffer

Najpoznatiji nemački top-model. Karijeru je započela sa samo 17 godina u jednoj diskoteci odakle je krenula u pohod na sve modne piste sveta. Iza sebe ima više od 700 naslovnih stranica. Danas vam predstavljamo Klaudiju Šifer. (Claudia Schiffer)

claudia schiffer 30 Claudia Schiffer

Devedesete su bile zlatne godine za mnoge supermodele njenog kalibra kao što su Sindi Kraford (Cindy Crawford), Kristi Tarlington (Christy Turlington), Naomi Kembel (Naomi Campbell) i Linda Evanđelista (Linda Evangelista). Ove mlade dame zarađivale su vrtoglave sume novca, ostavljajući iza sebe fudbalske, filmske i pop zvezde. “Bio je to divan osećaj”, priseća se najpoznatiji nemački top-model.

claudia schiffer 24 Claudia Schiffer

Plave oči, sličnost sa francuskom glumicom Brižit Bardo (Brigitte Bardot), visina zbog koje se kao tinejdžerka stidila, blistavi osmeh, samo su neki od zaštitnih znakova jedne od najplaćenijih top modela. Ova šarmantna dama rođena je u nemačkom gradiću Rajnbergu 25. avgusta 1970. Kao mala sanjala je da postane advokat, kao što je to njen otac Hajnc Šifer (Heinz Schiffer), ali sudbina je za nju imala druge planove. Sa samo sedamnaest godina otkriva je Majkl Levaton (Michael Levaton), vlasnik jedne poznate modne agencije, koji će je ubediti da počne da se bavi manekenstvom. Nemački ženski časopis “Brigitte” 1988. izlazi sa Klaudijom Šifer na naslovnoj strani, što će biti odskočna daska za njenu karijeru koja tada kreće uzlaznom putanjom. Na njena vrata zakucaće mnogi prestižni svetski magazini, kao što su “Vogue”, “Cosmopolitan”, magazin “Time” i “Playboy”. Nikada nije pristala da se slika sa obnaženim grudima, ali je zato krasila naslovnice ne samo modnih časopisa, kao što su pomenuti “Vogue” i “Vanity Fair”, već i magazina kao što su “Roling Stone”, “New York Times” i “People”. Karl Lagerfeld lansiraće je 1998. na modnu pistu za kompaniju Chanel, i od tada će biti testimonijal mnogih poznatih brendova kao što su Guess, Versace, Dolce&Gabbana, Ralph Lauren, Valentino. Bila je zaštitno lice i automobilske kuće Citroen, setićete se reklame iz 1998. u kojoj vozi Xsaru Coupé, a predstavljala je i kompanije Pepsi i Fanta. U skorije vreme pojavila se i u reklami za Don Perignon, a i testimonijal je, zajedno sa Naomi Kembel (Naomi Campbell) i Evom Hercigovom (Eva Herzigova), parfema Alberte Fereti (Alberta Ferretti) Anthology Fragranze, brenda Dolce&Gabanna. Na svoj 39. rođendan najavila je povlačenje sa modnih pista, a prošle godine napunila je četrdeset.

Claudia Schiffer hot sexy wallpapers pictures Claudia Schiffer

Pored mode, ostavila je i trag u svetu filma i muzike. Prvi put se pojavila u filmu “Richie Rich” nakon kojeg slede “Blackout”, “Black and white”, “Friend and lovers”, “Desperate but not serious”, a imala je manju ulogu i  u filmu “Love actually”.  Krasila je video klip “Uptown girl” grupe Westlife, a Bon Jovi je imao tu čast da mu bude gost u spotu za pesmu “Say it’ isn’t so”. Ono što još treba pomenuti, to je Klaudijin fitnes program, kurs aerobika u četiri dela, pod naslovom “Claudia Schiffer’s Perfectly fit”. Osim mode, filma i aerobika, Klaudija se oprobala i u svetu “kafa i pića”, otvorivši 1995. lanac kafića “Fashion café” u saradnji sa koleginicama Eli Mekfirson (Elle MacPherson), Naomi Kembel (Naomi Campbell) i Kristi Tarlington (Christy Turlington).

claudia schiffer 2 Claudia Schiffer

Ono što ovu šarmantnu damu, kraljicu modnih pista, razlikuje od drugih, je sasvim miran i imun na skandale privatni život. Klaudija je od 2002. u braku sa britanskim rediteljem Metjuom Vonom (Matthew Vaughn) sa kojim sada ima troje dece. Najmlađe je došlo na svet u junu prošle godine. Porodica živi u čuvenoj londonskoj četvrti Notting Hill. U prošlosti je bila sa američkim mađioničarem Dejvidom Koperfildom (David Copperfield), sa kojim je bila čak verena. Par je bio je u vezi pet godina, od 1994. do 1999, veridba je trajala samo dve, a rastali su se mirno, bez skandala kojima se štampa nadala.

Danas, ova zanosna Nemica, uprkos najavljenom povlačenju, napunjenih četrdeset godina i famoznih zarađenih 200 miliona evra, nema mira i nastavlja da radi – ponovo za kuću Chanel. Modnim krugovima kruži priča da će uskoro lansirati i sopstveni brend. Bilo to istina ili ne, možemo samo da joj poželimo sreću. Nek neko posle kaže da život prestaje u izvesnim godinama. Klaudija nam pokazuje da to nije istina i da četrdesete, iako ona izgleda mlađe, i nisu neka starost.

claudia schiffer alla serata di add.asp27916img1 Claudia Schiffer

Emina Ristović za sebe kaže da je večiti nostalgičar i pisac u pokušaju. Reči su njena igračka.

Comments