ear flick 1 Coco Rocha: Manekenka velikog srca

Kanadska manekenka Koko Roša (Coco Rocha) je uradila sve što je moguće u karijeri jednog velikog modela: radila je kampanje svih velikih modnih kuća, krasila stotine naslovnih strana, šetala pistama Njujorka, Pariza i Milana, ali ono što je izdvaja od koleginica je njena stalna želja da nešto promeni. Na svom blogu je u stalnom kontaktu sa fanovima, a oštrim jezikom se oglasila i u časopisu “New York Times”, u borbi protiv anoreksije. Za magazin “Seventeen” redovno se obraća mladim devojkama, govoreći o samopouzdanju, modelingu, nastavljajući borbu protiv poremećaja u ishrani, koji se najviše povezuju sa neprikladnim slikama size zero devojaka, koje su preplavile modne magazine i piste. U decembru nas očekuje premijera njenog dokumentarnog filma o Haitiju, a pre samo nekoliko dana je još jednom pokazala svoju nesebičnost i svest o stvarnost svetu oko sebe, kreirajući nakit.

shadow puppets Coco Rocha: Manekenka velikog srca

Dvadesetrogodišnja manekenka je dizajnirala specijalnu kolekciju nakita za organizaciju “Senhoa”, koja pomaže žrtvama trgovine ljudima u Kambodži. Za razliku od mnogih poznatih ličnosti sa sličnim idejama, sav prikupljen novac ide u dobrotvorne svrhe. Kolekcija se sastoji od sedam komada nakita, izrađenih od Swarowski kristala, čija skrivena poruka je u bodljama na ovim komadima, a kako Koko kaže, lepo je da svaka žena nosi nakit, posebno ako njime prikazuje svoje stavove. Za ovu priliku je pozirala sa svojim koleginicama sa kojima se druži i van pisti, Behati (Behati Prinsloo) i Karolin (Caroline Trentini), a u pomoć je priskočila i neprikosnovena Iman. Fotografije je uslikao Najdžel Barker (Nigel Barker), a parola “Accessorize your conscience”, uz fotografije pred vama, je više nego odličan način da se skrene pažnja ostatku (modnog) sveta.

tug of war final1 Coco Rocha: Manekenka velikog srca

Cene nakita su pristupačne: od 60 do 195 američkih dolara, sa izuzetkom komada pod imenom “Rachany”, čija cena je 995 USD, a prodaje se na zvaničnom sajtu organizacije “Senhoa“.

5555565 Coco Rocha: Manekenka velikog srca

Koko nosi najvredniji komad kolekcije

5556 Coco Rocha: Manekenka velikog srca

Somalijski supermodel se rado odazvao pozivu da pomogne

5557 Coco Rocha: Manekenka velikog srca

Brazilska lepotica je jedna od najboljih drugarica gospođe Koko


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments