H Fruit Punch Cosmopolitan punch

Iako nisam vlasnica kafane i ne radim iza šanka, volim da stojim ispred istog i da u dobrom društvu popijem pažljivo spremljen koktel. Delikatno odabrana mešavina itekako može da začini atmosferu, pa ću ovaj put govoriti o koktelima spremljenim za veće društvo, koji se lako mogu pripremiti u nekoj kućnoj varijanti.

Ovaj recept se priprema za 6, 12, 18 ili 24 osobe, ali svakako može biti prepravljen u zavisnosti od toga koliko društvo očekujete.

Uspeh serije i filma “Seks i grad” udahnuo je ovom klasiku novu notu i obik.

Ovo je savršeno “party” piće, lako se priprema, najčešće u većoj okrugloj posudi za punč, a još je primamljivije ako se pripremi noć pre žurke, kako bi se voće mariniralo u alkoholu. Nemojte zaboraviti da stavite par martini čaša u zamrzivač. U suprotnom, možete ga služiti na kockama leda, u klasičnim čašama.

Sastojci:

2 pomorandže, odvojene na kriške

2 lajma, odvojena na kriške

meso i semenke 4 marakuje

6 jagoda, isečenih na četvrtine

6 malina

200 ml Absolut Citron vodke

90 ml Cointreau-a

60 ml svežeg soka od lajma

150 ml soka od brusnice

Način pripreme: staviti pripremljeno voće u činiju, sipati vodku, Cointreau i sokove, i polako promešati. Prekriti činiju tankom plastičnom folijom i odložiti u frižider. Kada ste spremni da poslužite ovo osvežavajuće piće, ponovo ga promešajte i sipajte u prethodno ohladjene martini čaše. I naravno, uživajte u divnim trenucima i društvu.


Jasna Jovanović, arhitekta koja svoje nerazumevanje svakodnevne ekonomije pravda umetničkom dušom. Uživa u Will&Grace maratonu sa svojim drugarima. Romantična duša sa velikim afinitetom prema visokim potpeticama.

Comments