Dok leti biramo lepršavu, raspuštenu i neukrotivu kosu, sa naglašenim volumenom, tokom zime nam je potreban moderna frizura koja se lako stilizuje i uvek izgleda uredno i uglađeno. Upravo cowgirl frizura je poslednji hit u svetu hairstyle industrije, a oduševiće vas sa kojom lakoćom se održava i kako vas transformiše u pravu divu.

Cowgirl frizura – glavni hit zime

Cowgirl frizura je glavni hair trend ove sezone, a kolika je njena popularnost govori činjenica je da ovaj stil nose slavne ličnosti – holivudske zvezde, modne insajderke, glumice i manekenke. Reč je o modernom načinu šišanja koji u fokus stavlja smelost, i predstavlja simbol androgene erotike, muževnosti, ali i ženstvenosti. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lottie Hayes (@haylotts)

Sa „dužinom do ramena“ i stepenima koji uokviruju lice, cowgirl frizura balansira između nesavršenosti i neprikosnovenog izgleda. Na prvi pogled, vrlo je lako uočiti da se oslanja na popularne varijacije boba, koje su dominirale cele 2023. godine, i kombinuje elemente shag frizure. Cowgirl objedinjuje ova dva stila, a nadograđena je “zavesa šiškama” koje su podeljene razdeljkom na sredini.

Iako ovu frizuru pretežno viđamo u varijanti dužeg boba, koji seže do ramena, cowgirl takođe dobro izgleda i na dužoj kosi!

Kako se stilizuje cowgirl frizura?

S obzirom na to da cowgirl podrazumeva kosu dužine do ramena i stepenasto šišane krajeve koji uokviruju lice, vrlo je važno postići idealnu teksturu kose. Dakle, potreban je volumen i odgovarajuća definicija.

Kod ravne kose, posebno tanke dlake, preporučuje se korišćenje spreja za teksturu koji pruža volumen – bez učvršćivanja i prevelikog sjaja. Gusta kosa je još jednostavnija za stilizovanje. Dovoljno je da uobličite frizuru i da utrljate malu količinu kreme za stilizovanje, koja će pružiti definiciju i držati sve “na mestu”.  U slučaju da imate suvi tip kose, možete izabrati preparat koji pruža duboku hidrataciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

Što manje radite na obliku, kosa bolje izgleda

Svetski frizeri nas podsećaju da se osnova cowgirl frizure zasniva na effortless šiku. To znači da bez prevelikog truda treba da postignete željeni izgled. I dok su definicija i tekstura vrlo važni, ova frizura ujedno dozvoljava blagi messy izgled.

Dakle, kosa ošišana u cowgirl stilu se odnosi na lakoću stilizovanja, a ne na beskrajno oblikovanje pomoću vrele prese, fena i četke. Ne treba da postižete previše uglađen izgled, već vrlo prirodnu i pomalo divlju kosu.

Ako vam je potreban dodatni volumen, možete se poslužiti vrednim trikom koji primenjuju frizeri. Sve što je potrebno da uradite je da kosu prebacite preko glave kako biste postigli divlji look. Da biste definisali šiške, najbolje bi bilo da ih isfenirate i oblikujete pomoću manje četke.

Alexa Chung ima cowgirl frizuru

Prva asocijacila na cowgirl frizuru je definitivno Alexa Chung! Manekenka gotovo uvek ima kosu srednje dužine, najčešće stilizovanu u blage talase. Ona se ove zime osmelila da je ponese, a osim sjajne forme, posebno nam se dopada igra pramenova različite dužine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexa Chung (@alexachung)

Suki Waterhouse je izabrala duži cowgirl

I Suki Waterhouse je izabrala varijaciju ove popularne frizure. Ona je kosu skratila u stepene koji joj uokviruju lice, a kao poseban detalj, koji ovoj frizuri daje notu glam looka, predstavljaju zavesa šiške. Na ovako zdravoj kosi, cowgirl frizura nikada nije izgledala bolje.

Kratki cowgirl Selene Gomez

Pevačica i glumica Selena Gomez već duže vreme slepo prati beauty trendove, te ne prođe mnogo a da ne predstavi neku šik transformaciju. Ove zime je odabrala osveženje u vidu cowgirl frizure sa šiškama, koja je stilizovana u blage talase.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Pročitajte i ovo: Upper East Side Blonde – nijansa kose inspirisana serijom Gossip Girl je novi trend

Naslovna fotografija: instagram.com/kaiagerber

Kristina Page

Comments