Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Društveno odgovorno poslovanje (Corporate Social Responsibility – CSR) nosi se idejom održivog razvoja koji zadovoljava sadašnje potrebe, ali koji uzima u obzir i potrebe budućih generacija (ekonomska odgovornost, filantropska odgovornost, pravna odgovornost, etička odgovornost). Međutim, koliko mladi danas zaista znaju o održivosti?

Vazduh. Voda. Okolina. Nauči. Napravi promenu. 

Osnovni cilj projekta bio je da se pozitivno i kreativno utiče na podizanje svesti mladih o važnosti reciklaže i očuvanja životne sredine. Sam projekat se sastojao od više aktivnosti od kojih je jedna bila jednodnevna konferencija o zaštiti životne sredine i važnosti reciklaže. Na konferenciji su učestvovali predavači iz partnerskih kompanija (Erste banka – generalni partner, Recan Fund, V+O Communication) kao i iz nevladinih organizacija (Evropski pokret, Škola za opstanak). Sve ovo se dogodilo u prostorijama opštine Novi Beograd koja nam je učinila čast i bila generalni pokrovitelj ovog projekta.

Pored same konferencije, predviđeno je da projekat tokom marta i aprila ima šest eksternih događaja. To uključuje i edukaciju učenika 10 beogradskih srednjih škola, postavljanje reciklažnih kontejnera na 10 beogradskih fakulteta, sađenje drveća, kao i manifestaciju “Eko Vašar” kojoj smo imali priliku da prisustvujemo na samoj konferenciji. “Eko Vašar” je imao za cilj okupljanje što većeg broja neafirmisanih umetnika.

CSR 2 CSR Forum   Održivo se razvijaj

CSR tim naporno je radio da bi se zacrtani ciljevi ostvarilI

Svi prisutni su, pored veoma korisnih predavanja, imali priliku da uživaju u ručnim izradama nakita, lampi, haljina i sve to od recikliranog materijala (Katarina Rašić, Mima Mitrović, Mitrovix Recycle Bin, Ivan Gavrilović, Luka Obradović, Milica Đukanović, Marija Jillings, Reciklama, Motor Art…).

U stilu “Čuvaj zeleno drvo u svom srcu i možda će doći ptica i zapevati pesmu na njemu” konferencija se i završila. Toga dana studentska organizacija AIESEC je uspela da okupi mlade i da ih zajedno nauči važnosti reciklaže. Svi mi smo tog dana počeli od sebe – POČNI I TI.

Projekat “CSR Forum” jedan je od projekata studentske organizacije AIESEC. AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Prisustvom na preko 2,100 univerziteta, u 110 zemalja sveta, sa preko 60,000 članova, AIESEC je prepoznat od strane Ujedinjenih Nacija kao najveća studentska organizacija na svetu. Više informacija o organizaciji i drugim projektima možete pronaći ovde.

 

Editors choice