Društveno odgovorno poslovanje (Corporate Social Responsibility – CSR) nosi se idejom održivog razvoja koji zadovoljava sadašnje potrebe, ali koji uzima u obzir i potrebe budućih generacija (ekonomska odgovornost, filantropska odgovornost, pravna odgovornost, etička odgovornost). Međutim, koliko mladi danas zaista znaju o održivosti?

Vazduh. Voda. Okolina. Nauči. Napravi promenu. 

Osnovni cilj projekta bio je da se pozitivno i kreativno utiče na podizanje svesti mladih o važnosti reciklaže i očuvanja životne sredine. Sam projekat se sastojao od više aktivnosti od kojih je jedna bila jednodnevna konferencija o zaštiti životne sredine i važnosti reciklaže. Na konferenciji su učestvovali predavači iz partnerskih kompanija (Erste banka – generalni partner, Recan Fund, V+O Communication) kao i iz nevladinih organizacija (Evropski pokret, Škola za opstanak). Sve ovo se dogodilo u prostorijama opštine Novi Beograd koja nam je učinila čast i bila generalni pokrovitelj ovog projekta.

Pored same konferencije, predviđeno je da projekat tokom marta i aprila ima šest eksternih događaja. To uključuje i edukaciju učenika 10 beogradskih srednjih škola, postavljanje reciklažnih kontejnera na 10 beogradskih fakulteta, sađenje drveća, kao i manifestaciju “Eko Vašar” kojoj smo imali priliku da prisustvujemo na samoj konferenciji. “Eko Vašar” je imao za cilj okupljanje što većeg broja neafirmisanih umetnika.

CSR 2 CSR Forum   Održivo se razvijaj

CSR tim naporno je radio da bi se zacrtani ciljevi ostvarilI

Svi prisutni su, pored veoma korisnih predavanja, imali priliku da uživaju u ručnim izradama nakita, lampi, haljina i sve to od recikliranog materijala (Katarina Rašić, Mima Mitrović, Mitrovix Recycle Bin, Ivan Gavrilović, Luka Obradović, Milica Đukanović, Marija Jillings, Reciklama, Motor Art…).

U stilu “Čuvaj zeleno drvo u svom srcu i možda će doći ptica i zapevati pesmu na njemu” konferencija se i završila. Toga dana studentska organizacija AIESEC je uspela da okupi mlade i da ih zajedno nauči važnosti reciklaže. Svi mi smo tog dana počeli od sebe – POČNI I TI.

Projekat “CSR Forum” jedan je od projekata studentske organizacije AIESEC. AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Prisustvom na preko 2,100 univerziteta, u 110 zemalja sveta, sa preko 60,000 članova, AIESEC je prepoznat od strane Ujedinjenih Nacija kao najveća studentska organizacija na svetu. Više informacija o organizaciji i drugim projektima možete pronaći ovde.

 

Comments