5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

1/3

“Zašto putujemo zbog umetnosti?” je jedno od glavnih pitanje svih onih koji to ne rade. Kako misliš putuješ samo zbog ovog ili onog muzeja? Upravo tako mislim. Da se razumemo, na prvom mestu putujem a verovatno slobodno mogu reći putujemo zbog celokupnog iskustva u kom je daleko važniji čitav put i proces nego finalna destinacija, to jest ona je samo deo sveukupnog saznavanja o nekom novom gradu ili delu sveta, kulturi, ishrani, umetnosti, gde do sada nismo bili. Međutim postoje i one specifične situacije kada odaberemo da idemo negde samo zato što samo tamo i nigde više nigde na svetu. Nije li to magična spoznaja? Mnoge knjige tvrde da zapravo sama suština i srž putovanja leže u hodočasništvu, u dolaženju do nečega što je udaljeno i nepoznato da mu se našim prisustvom “poklonimo”, a od XVII veka se tom putničkom hodočasništvu pridružuje i potraga sa estetskim iskustvom.

View this post on Instagram

#highmuseum | | 📸: @katherine_arrington

A post shared by High Museum of Art (@highmuseumofart) on

Zato posebno volim godine kao što je ova kada su bijenala na sve strane i kada postoji i taj faktor odlaženja negde da bi se video jedan specifičan događaj koji se dešava sada i opet tek za dve godine, ali nikako u istom ruhu. S druge strane, Ermitaž, Luvr, MoMA i silni gigantski muzeji umetnosti su dovoljan razlog za neko drugo hodočašće, a sa treće postoje ti neki umetnički radovi koji važe za mala “čuda” art sveta i koja zaista vredi videti uživo.
E pa danas, o njima… za slučaj da planiraš neko skorašnje art putovanje!

Fondacija Jean Dubuffet, Périgny-sur-Yerres, Francuska

Jean Dubuffet, Closerie i Villa Falbala, 1971-73

Multifasetna, monumentalna instalacija Žana Dibifea (Jean Dubuffet) pokriva preko 1600 kvadratnih metara u parku ove institucije koja je posvećena njegovom radu i zaostavštini. Spoljašnji deo instalacije podseća na vijugavi lavirnt, i budi pomalo osećaj nelagode i izolovanosti, dok je rad Villa Falbala centralna struktura u kojoj se nalazi Cabinet Logologique. U ovoj prostoriji posetioci mogu da vide mnoštvo radova u crvenoj, plavoj i crnoj, koji pomalo podsećaju na grafiti umetnost, i pripadaju kasnoj fazi Dibifeovog stvaralaštva.

Editors choice