Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Čudan neki svet: Sećate li se bradate žene?

Čudan neki svet: Sećate li se bradate žene?

Ko se još seća pobednika (pobednice) Evrovizije? E, jeste, ona bradata lepotica. Kao da je bilo pre sto godina. Uostalom, što da držimo u pameti nešto što je prošlo, kad stalno iskače nešto novo, provokativno, zabavno i kontroverzno, što starije ljude navodi da vrte glavama, cokću i komentarišu ijaoo, vidi sad ovo, pa ko zna šta će sve da izmisle

Dakle, vidi sad muškarce koji plešu na štiklama u finalu britanskog “Talenta”:

Šou-biznis je osvojio i zadržao pravo na flertovanje sa umetnošću, pa i na intimne odnose sa njom, a seksualnost je uvek bila sadržaj broj jedan u službi ovog izazovnog odnosa. Naročito homoseksualnost. U tesnom zagrljaju šou-biznisa i umetnosti, diskutabilna, razdražujuća i šokantna pitanja seksualnog opredeljenja dobijaju krajnje unosne odgovore.

253 Čudan neki svet: Sećate li se bradate žene?

Ne znam zašto su pitanja seksualnog opredeljenja diskutabilna, razdražujuća i šokantna, ali za najveći broj konzumenata savremenih kulturnih sadržaja, jesu. Sadržaj naprosto nije dovoljno interesantan, ako nije potpuno šokantan. I kao što je bradati lepotan Končita morao baš dobro da peva, da bi opravdao šokantnost svoje pojave na Eurosongu i postigao marketinšku svrhu, tako i ovi plesači na štiklama naprosto razvaljuju. U daleko provokativnijoj koreografiji nego što je ona koju su prikazali u finalu britanskog “Talenta”, u vrlo angažovanom spotu, koji proziva vrednosti savremenog društva, momci na štiklama deluju apsolutno adekvatno u onome što predstavljaju – pravi, autentičan produkt vruće intime između umetnosti i šou-biznisa:

Izazovi koje masovna potražnja za površnim senzacijama nameće stvaralaštvu, beskonačni su izvor inspiracije. Blindirana vrata mogućnosti da prave stvari predstavite na velikoj sceni, u porodičnim udarnim terminima nacionalnih televizija, u ružičastim okvirima predviđenim za opšteprihvaćeni kič i mejnstrim, širom su otvorena.

Vreli stisak šou-biznisa i umetnosti nikad nije bio strastveniji, maštovitiji, izazovniji, zabavniji, dvosmisleniji i javniji. Jer, svi mogu da prate uživo ovo furiozno sparivanje. Svi su pozvani da glasaju, komentarišu, dive se, zgražavaju, napadaju, brane, prozivaju, ocenjuju. Nema nikog ko nije upućen i ko nema neko mišljenje, reakciju i stav. Marketinški cilj je sto posto postignut i dvesta posto nadmašen. Standardi se dižu. Umetnici izvode neverovatne performanse, menadžeri broje novce, narod uzdiše.

I, šta mislite, šta li će još da izmisle?

Ili u ovom trenutku imate bar tri dobre ideje, zasnovane na konceptu kvalitetnog sadržaja koji samo treba plasirati na što otkačeniji, originalniji, kontroverzniji i šokantniji način?

Uz malo starog dobrog seksa, koji mogu svi da vide iz nekog novog ugla, koji ste upravo otkrili i osvetlili reflektorima.

Izvor fotografija: telegraf.rs, alo.rs

Aleksina Đorđević

Editors choice