Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Ko se još seća pobednika (pobednice) Evrovizije? E, jeste, ona bradata lepotica. Kao da je bilo pre sto godina. Uostalom, što da držimo u pameti nešto što je prošlo, kad stalno iskače nešto novo, provokativno, zabavno i kontroverzno, što starije ljude navodi da vrte glavama, cokću i komentarišu ijaoo, vidi sad ovo, pa ko zna šta će sve da izmisle

Dakle, vidi sad muškarce koji plešu na štiklama u finalu britanskog “Talenta”:

Šou-biznis je osvojio i zadržao pravo na flertovanje sa umetnošću, pa i na intimne odnose sa njom, a seksualnost je uvek bila sadržaj broj jedan u službi ovog izazovnog odnosa. Naročito homoseksualnost. U tesnom zagrljaju šou-biznisa i umetnosti, diskutabilna, razdražujuća i šokantna pitanja seksualnog opredeljenja dobijaju krajnje unosne odgovore.

253 Čudan neki svet: Sećate li se bradate žene?

Ne znam zašto su pitanja seksualnog opredeljenja diskutabilna, razdražujuća i šokantna, ali za najveći broj konzumenata savremenih kulturnih sadržaja, jesu. Sadržaj naprosto nije dovoljno interesantan, ako nije potpuno šokantan. I kao što je bradati lepotan Končita morao baš dobro da peva, da bi opravdao šokantnost svoje pojave na Eurosongu i postigao marketinšku svrhu, tako i ovi plesači na štiklama naprosto razvaljuju. U daleko provokativnijoj koreografiji nego što je ona koju su prikazali u finalu britanskog “Talenta”, u vrlo angažovanom spotu, koji proziva vrednosti savremenog društva, momci na štiklama deluju apsolutno adekvatno u onome što predstavljaju – pravi, autentičan produkt vruće intime između umetnosti i šou-biznisa:

Izazovi koje masovna potražnja za površnim senzacijama nameće stvaralaštvu, beskonačni su izvor inspiracije. Blindirana vrata mogućnosti da prave stvari predstavite na velikoj sceni, u porodičnim udarnim terminima nacionalnih televizija, u ružičastim okvirima predviđenim za opšteprihvaćeni kič i mejnstrim, širom su otvorena.

Vreli stisak šou-biznisa i umetnosti nikad nije bio strastveniji, maštovitiji, izazovniji, zabavniji, dvosmisleniji i javniji. Jer, svi mogu da prate uživo ovo furiozno sparivanje. Svi su pozvani da glasaju, komentarišu, dive se, zgražavaju, napadaju, brane, prozivaju, ocenjuju. Nema nikog ko nije upućen i ko nema neko mišljenje, reakciju i stav. Marketinški cilj je sto posto postignut i dvesta posto nadmašen. Standardi se dižu. Umetnici izvode neverovatne performanse, menadžeri broje novce, narod uzdiše.

I, šta mislite, šta li će još da izmisle?

Ili u ovom trenutku imate bar tri dobre ideje, zasnovane na konceptu kvalitetnog sadržaja koji samo treba plasirati na što otkačeniji, originalniji, kontroverzniji i šokantniji način?

Uz malo starog dobrog seksa, koji mogu svi da vide iz nekog novog ugla, koji ste upravo otkrili i osvetlili reflektorima.

Izvor fotografija: telegraf.rs, alo.rs

Aleksina Đorđević

Editors choice