Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Reka Goldstrim nalazi se u južnom delu ostrva Vankuver, u Kanadi. Ime je dobila 1860. godine, jer je jedan deo toka reke imao žućkasto-zlatnu boju. Po tom delu, cela reka je dobila naziv “Goldstrim”, odnosno u prevodu “Zlatni tok”.

Sve do decembra 2010. godine, ovu reku nije ništa razlikovalo od bilo koje druge. Danas je neonskozelene boje. Prema rečima lokalnog ministarstva za životnu sredinu, u vodi je došlo do hemijske reakcije izazvane fluoresceinom. Veruju da je bačena izvesna hemikalija u nekom delu toka reke. Hemikalija nije otrovna, a živi svet u reci i oko nje nije ugrožen.

Stanovnici Kanade i ostrva Vankuver bili su isprva u panici, jer nisu imali nikakve podatke o tome šta je izazvalo drastičnu promenu izgleda reke. Sada mogu lakše da spavaju.

Ovo nije bio prvi put da fluorescein završi u reci. Godine 1962. ista hemikalija je korišćena da se oboji reka u Čikagu za Dan Svetog Patrika. Fluorescein je netoksično hemijsko jedinjenje, ali telesni kontakt sa hemikalijom može da dovede do akutnog oboljenja kože, iritacije ili upale.

Takođe može da izazove anafilaktički šok. Vremenom, boja reke će izgubiti ovu bizarnu boju i vratiće se u normalu. Do tada, uživajte.

Slika 271 Čudo Kanade, neonska reka

Neobična reka Kanade

Slika 357 Čudo Kanade, neonska reka

Slika 447 Čudo Kanade, neonska reka

Iako nije otrovna, nije sasvim bezopasna

Slika 540 Čudo Kanade, neonska reka

Fluorescentna zelena boja

Slika 630 Čudo Kanade, neonska reka

Izgleda nestvarno

Izvor fotografija: thewondrous.com, 2.bp.blogspot.com, westcoastnightlife.ca, timepass69.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli nijedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Editors choice